Sittstrejkande afghaner flyttar sin demonstration

MASSINVANDRING. Den afghanska sittdemonstrationen på Medborgarplatsen kommer att flyttas till Norra Bantorget i Stockholms innerstad. Ockupanterna säger att de kommer sitta kvar och demonstrera i huvudstaden tills alla utvisningar till Afghanistan stoppas.

Den afghanska sittdemonstrationen, som inleddes på Mynttorget den 6 augusti och som sedan flyttades till Medborgarplatsen den 9 augusti, kommer under fredagen att flyttas ännu en gång. Den nya platsen är Norra Bantorget i Stockholm.

Rasfrämlingarna har meddelat att de kommer att fortsätta sin sittdemonstration tills alla utvisningar till Afghanistan stoppas.

— Vi ger aldrig upp, säger Fatemeh Khavari, talesperson för den så kallade arrangören Ung i Sverige.

Enligt polisen är demonstrationstillståndet för Norra Bantorget ännu inte klart men går det igenom så kommer afghanerna att flyttas till Norra Bantorget under fredagskvällen. De kommer att ”marschera” till platsen.

Källa:
Sittstrejken på medborgarplatsen flyttar igen

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments