”Simpsons” anklagas för rasism

KULTUR. Det populära TV-programmet ”Simpsons” anklagas för att förmedla rasistiska stereotyper.

Det populära tecknade TV-programmet ”Simpsons” har anklagats för rasism. Anledningen är programmets framställning av den indiske butikägaren Apu. Anklagelserna kommer från den indisk-amerikanske ståupparen Hari Kondabolu som i en dokumentär ojat sig över att sydasiater framställs som ”inställsamma, slingrande och fåniga”.

”Simpsons”-producenterna har svarat med att göra ett avsnitt som handlar om politisk korrekthet. ”Saker som drogs igång för decennier sedan och som välkomnades och ansågs som harmlöst är nu politiskt inkorrekt” säger den politiskt korrekta karaktären Lisa nästan uppgivet i avsnittet, som inte togs emot väl av den antirasistiska Twitter-pöbeln.

Källa:
’Don’t have a cow’: The Simpsons response to Apu racism row criticised as ’toothless’

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
VeraFredrika_DH_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Den som tror ”Apu” är en fördomsfull stereotyp har inte mött en faktisk indier. Är de inte värre än så, får man skatta sig mycket lycklig.

Fredrika
Medlem

Apu har jag inte sett. Men jag har träffat indier. De flesta av dem har varit minst lika vettiga som jag själv. Mer vettiga, tror jag. Men jag har kanske haft tur eller de otur. Men jag har t ex aldrig varit i Indien.

Fredrika
Medlem

Antirasimhetsen är bara till för judarnas skull. Självklart måste en judisk tv-serie få skämta om andra raser. De kosher-skämtar förresten om judar också, lite i förbifarten ibland. Men inget allvarligt sterotypt. När ”näsan” Slick Willie O’Haberman dök upp i serietidningen Ernie, hette han bara Haberman, en möjligen judisk advokat som stämde allt och alla inklusive sig själv en gång för att klämma ut så mycket pengar som möjligt från alla juridiska offer. Självklart anmäldes serien av (((ADL))) för ”rasism”, så serietecknaren ändrade hans namn till ett mer skotskt klingande namn. Att peka ut skottar som ohederliga girigbukar är dock helt… Läs mer »

Vera
Medlem

DET VÄRSTA !! Pojkligor härjar i Helsingborg och polisen visar i sina varningar en blond ljus grabb som vinjett. TYPISKA PK FJANTAR. (Ur fria Tider)