”Simpsons” anklagas för rasism

KULTUR. Det populära TV-programmet ”Simpsons” anklagas för att förmedla rasistiska stereotyper.

Det populära tecknade TV-programmet ”Simpsons” har anklagats för rasism. Anledningen är programmets framställning av den indiske butikägaren Apu. Anklagelserna kommer från den indisk-amerikanske ståupparen Hari Kondabolu som i en dokumentär ojat sig över att sydasiater framställs som ”inställsamma, slingrande och fåniga”.

”Simpsons”-producenterna har svarat med att göra ett avsnitt som handlar om politisk korrekthet. ”Saker som drogs igång för decennier sedan och som välkomnades och ansågs som harmlöst är nu politiskt inkorrekt” säger den politiskt korrekta karaktären Lisa nästan uppgivet i avsnittet, som inte togs emot väl av den antirasistiska Twitter-pöbeln.

Källa:
’Don’t have a cow’: The Simpsons response to Apu racism row criticised as ’toothless’

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
3 Comments
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
_DH_
_DH_
2 år sedan

Den som tror ”Apu” är en fördomsfull stereotyp har inte mött en faktisk indier. Är de inte värre än så, får man skatta sig mycket lycklig.

Fredrika
Fredrika
2 år sedan
Reply to  _DH_

Apu har jag inte sett. Men jag har träffat indier. De flesta av dem har varit minst lika vettiga som jag själv. Mer vettiga, tror jag. Men jag har kanske haft tur eller de otur. Men jag har t ex aldrig varit i Indien.

Vera
Vera
2 år sedan

DET VÄRSTA !! Pojkligor härjar i Helsingborg och polisen visar i sina varningar en blond ljus grabb som vinjett. TYPISKA PK FJANTAR. (Ur fria Tider)