Simon Bank på Sportbladet: Svenska män är ”värdelösa nollor”

MEDIA. En krönika om den ”ilskna lilla antimänniskan” spårar ur i slutet när Simon Bank instruerar sina läsare vilka man borde rikta hat mot – vita män.

Simon Bank på Sportbladet. Foto: Vogler/Wikimedia

Simon Bank på Aftonbladet har en lång tradition av att blanda krönikor om fotboll med utspel om rasism och främlingsfientlighet. Udden är riktad mot vita och svenskar, så även i hans nya krönika där han beskriver näthatare som vita män.

Bakgrunden är Sveriges match i EM mot Spanien där Marcus Berg, som är svensk, missade ett öppet läge som kunde ha inneburit en vinst för Sverige. Som brukligt är i dagens samhälle fick Berg motstå en så kallad hatstorm på nätet.

Simon Bank kallar de som ägnar sig åt sådana kommentarer för ”den ilskna lilla antimänniskan”, ”den värdelösa nollan”, ”vidrig hatare” m.m och beskriver dem som ”ett genuint demokratiskt problem”.

Media har inte nämnt något om huruvida kommentarerna haft rasistiska motiv eller inte, vilket de med all säkerhet hade gjort om det hade funnits. Trots detta antyder Bank att de som ligger bakom kommentarerna mot Marcus Berg är personer som hatar invandrare, kvinnor och kulturmarxister. Underförstått att det är svenska män som politiskt lutar åt höger som man istället borde rikta hat mot.

Kanske är det mer logiskt att det händer här än på andra håll, för vad är egentligen Sveriges fotbollslandslag? En solidarisk grupp med olika åldrar, olika bakgrund, ett band av bröder som hjälper varandra, utvecklas tillsammans, som ser varandra i ögonen, sliter hjärtat ur sig för varandra.

Varför slutar ett land vara de där sakerna? Jag har inte hunnit leta efter svaren på sociala medier än, men något säger mig att det är invandrarnas, kvinnornas eller kulturmarxisternas fel.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
8 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments