”Sieg Heil!” i söndagspredikan

TYSKLAND. En katolsk präst blev så exalterad av sin söndagspredikan att han ropade ut ”Sieg Heil” i slutet. På grund av denna ”skandal” riskerar han nu att hamna i fängelse.

En 80-årig präst i stiftet Trier i Tyskland ska ha använt den förbjudna hälsningen och ropat ”Sieg Heil!” under sin söndagspredikan. Tidningen News.de kallar det hela en ”skandal” och skriver att ”samhället är chockat”.

Prästen har bett om ursäkt för sitt uttalande som han säger bara slank ur honom under en stund av stolthet: ”Det slank bara ur mig utan att jag tänkte på det. Jag var så stolt över mässan att denna formulering helt enkelt bara kom från mina läppar.”

Prästen beskrivs av tidningen som sinnesförvirrad och själva handlingen kan säkert i sammanhanget uppfattas som konstig. Dock kan denna harmlösa händelse få mycket allvarliga konsekvenser för den 80-årige mannen. Vanligtvis innebär sådana här ”skandaler” att vederbörande förlorar sitt jobb, dessutom riskerar den 80-årige mannen nu att dömas till böter eller fängelse i upp till tre år för att ha brutit mot Tysklands censurlagar.

Källa:
«Sieg Heil» in der Sonntagspredigt

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments