Sex av tio vill förbjuda tiggeri i Sverige

INRIKES. Enligt en färsk undersökning vill majoriteten förbjuda tiggeri i hela Sverige.

En majoritet vill se ett nationellt tiggeriförbud i Sverige. Detta framgår från en färsk undersökning som gjorts för Sveriges Radio. Antalet svenskar som vill se ett förbud mot tiggeriet är nu större än det var senaste gången en liknande undersökning gjordes, vilket var två år sedan.

Undersökningen utfördes av Novus i april och bygger på en rundringning till 1002 personer. Resultatet är intressant för ”demokratin”, då det visar på en tydlig klyfta mellan den politik som drivs och det som folket själva önskar, även under valtider.

Finansminister Magdalena Andersson tycker dock inte att ett förbud är den mest effektiva lösning på problemet med så kallade tiggare.

— Då måste polisen lägga resurser på det. Där får man naturligtvis se vad som är den mest effektiva åtgärden. Men jag tycker att det är viktigt att frågan diskuteras, säger Andersson.

Kristdemokraterna verkar däremot vara emot ett förbud, då partiets ekonomiska talesperson Jakob Forssmed säger att han tycker att folk ska ha rätt att tigga.

— Människor ska ha en möjlighet att sträcka ut en hand och be om en allmosa, säger Forssmed.

Källa:
Enkät: Sex av tio vill förbjuda tiggeri

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Karl
Nybörjare
Karl
2 år sedan

UUUUUUUT MED SLÖDDRET!

Vera
Nybörjare
Vera
2 år sedan

6 av 10 – folket bestämmer, eller hur? Vilken bluff – Tänk om invånarna i städerna blev befriade från dem – att parkerna på vissa håll kan användas igen för promenader, sandlådorna tjäna sitt syfte, inga spyor på gatorna – men ”inga nazister på våra gator” klingar mera hörd bland våra högavlönade demokrater i riksdagen som hellre omhuldar sanitära olägenheter än Nationalsocialister som vill städa upp. Alla 6 av 10 rösta på Nordiska motståndsrörelsen och Ni blir bönhörda!!

Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan

Ett förbud mot tiggeri ska naturligtvis innefatta att förbjuda själva tiggarna och deportera dem till deras hemländer. Tiggeriet är bara ett alibi för att kunna uppehålla sig i Sverige och begå mer lukrativ brottslighet som inbrott, metallstölder, åldringsrån, trafficking och prostitution. Om man vill ta emot en allmosa som kådisen svamlar om så gör man det bäst i sina hemländer. EU har skänkt Rumänien 40 miljarder kronor årligen för att sätta deras ”tiggare” i arbete, men se det passar inte – ett behagligt liv på svenska trottoarer på dagarna förknippat med nattaktiviteter är mer lockande än en fast bostad, arbete… Läs mer »