Serbiska armén skyddar lokalbefolkningen från trakasserande migranter

SERBIEN. Den serbiska regeringen har beslutat att stationera soldater i närheten av gränsen mot Kroatien. Detta för att skydda lokalbefolkningen från migranters trakasserier. 

Foto: CC public domain.

Serbiens president Aleksandar Vucic har beslutat att stationera soldater omkring staden Sid vid kroatiska gränsen. I området finns tre migrantläger som huserar omkring 1 500 syrier, afghaner och pakistanier som vill ta sig vidare norrut i Europa, rapporterar Bloomberg.

Vucic berättar att soldaterna har skickats till området för att skydda lokalbefolkningen från migranter som trakasserar och rånar dem. Han berättar vidare att migranterna har börjat röra sig utanför lägren och begå brott efter att undantagstillståndet för coronaviruset lyftes i landet.

Serberna har blivit allt mer negativa mot migranterna och demonstrationer hålls regelbundet utanför migrantlägren.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
1 Comment
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Klaus
Klaus
1 månad sedan

Serberna vet fortfarande varför de har soldater och serbiska soldater vet att de finns för att försvara folket och inte Kalergis folkfiender och parasiter.