September – punkt för en kampanj

Av ,
Nästeskorrespondent
1

MÅNADSRAPPORT. Under september har Nordiska motståndsrörelsen avslutat sin första valkampanj – och därefter, till skillnad från övriga partier, fortsatt den politiska kampen.

Precis som jag skrev i rapporten över augusti månad, så ämnar jag inte att skriva särskilt omfattande om den gångna valkampanjen – enbart eftersom denna kampanj redan täckts från ett flertal vinklar av olika delar av Nordfront. Den tid som denna rapport avser innefattar i varje fall nio dagar av valkamp och under dessa betades en hel del av.

Frånsett att det hölls dagliga offentliga aktiviteter i Boden, Ludvika och Kungälv under de sista veckorna av valspurten, så höll man i även torgmöte på samtliga tre orter och spred ett otal flygblad och/eller tidningar till hushåll.

Markus Nordh talar under ett torgmöte i Ludvika.

Trots att politiska mandat uteblev är deltagandet i de olika valen ändå en seger. Aldrig har så mycket nationalsocialistisk propaganda spridits på så kort tid och hela organisationen har sannerligen vuxit i sin roll som förmedlare av en klar och tydlig politik. I en utmärkt artikel resonerar Fredrik Vejdeland om valets vinster för Motståndsrörelsens räkning.

Efter att valet avverkats skulle Nordiska motståndsrörelsen, enligt blådåren Christer Mattson, börja avvecklas. Detta tycks dock inte ha nått ut till någon annan än nämnda Chrille. Exempelvis har man sedan valet besökt Uppsala, Vimmerby, Kristianstad och Liljeholmen i Stockholm.

Aktionen i Vimmerby skiljer sig från övriga då den skedde vid en skola som drabbats direkt av massinvandringen. Att gå på Astrid Lindgrens skola i Vimmerby innebär nämligen att du som vit elev – eller lärare – tycks få lov att vänja dig vid våldsamma rasfrämlingar. Därför var aktivisterna från Näste 7 tydliga med sitt budskap: ”vit ungdom – gå ihop! – slå tillbaka!” följt av ett hett tips att börja läsa på Nordfront för att få en mer sammanhängande bild av samhället.

I exempelvis Uppsala eller Kristianstad fortsatte man istället enligt en väl utstakad väg med offentliga flygbladsutdelningar som lockar till sig både sympatisörer och meningsmotståndare. Till skillnad från något av de så kallade skattesatspartierna är Nordiska motståndsrörelsens yttranden om hur framtiden ska ta sig form alltid någonting som engagerar folk – oavsett val eller ej!

I slutet av månaden har Justitiekanslern (JK) även beslutat att dra Nordfronts tidigare ansvarige utgivare inför skranket. Anledningen är att tjacksossarna bakom Juridikfronten märglat ut 107 bilder eller yttranden som de anser borde vara olagliga i den parlamentariska monarkin Sverige. JK yrkar på åtta månader i fängelse för Emanuel Lärkestål, medan många av oss andra snarare yrkar på hedersmedalj.

Ett annat märkligt rättsfall tycks ha avslutats i Finland och resulterat i att landets högsta domstol beslutat att förbjuda Nordiska motståndsrörelsen som förening eftersom man inte följer den diffusa lagen om ”god sed”. Vad som kommer att ske nu återstår för oss att se, men utan tvekan är detta ingenting annat än ett gupp i vägen – om ens det! Kanske blir det rentav mindre pappersarbete utan att ha en registrerad förening? Den som lever får se.

Nämnas bör också att en ny nätbutik lanserats för den som suktar efter nyttig läsning, snygga t-shirts eller propaganda att sprida där den gör störst nytta. Här finner du hemsidan! In och handla!

Månadens tveklöst mest imponerande aktion genomfördes i centrala Stockholm, närmare bestämt på Kulturhuset. Vågade aktivister repellerade ner längs byggnadens glasfasad och stannade vid lämplig höjd för att där fästa en banderoll med texten ”stoppa förintelsen av vårt folk!” samt en hänvisning till Nordfront. Efter att banderollen fästs tvingades man att värja sig mot ordningsvakter som angrep motståndsmännen så snart de nått marken. Den som ännu inte sett filmen bör göra det!

Innan september var helt avklarad hölls årets upplaga av Nordendagarna. Under dagen genomfördes en hård trekamp där många av Motståndsrörelsens kämpar drabbade samman för att gallra fram en vinnare värd att kalla årets nordman 2018. Efter en utslagstävling i form av yxkastning stod en man ensam kvar och hans namn är Peter Krämer från Näste 2. Gratulerar!

Därefter tog Nordiska motståndsrörelsens ledare, Simon Lindberg, till orda och gjorde en tillbakablick på det gångna halvåret. Det är sannerligen en hel del som har uträttats under den korta tiden!

Sedan kom han att tacka alla de som utmärkt sig som synnerligen aktiva och drivande i den nu avslutade valkampen. Likaså tackades de som ställt upp i något av valen för organisationens räkning. Därefter utnämndes en rad nya aktivister under högtidliga former.

Under kvällen kom även riksmedlemmen Fredrik Vejdeland att tala om vad som blir nästa naturliga steg för Nordiska motståndsrörelsen och hur vi kan försäkra oss om att stå bergfasta vid nationalsocialismen som vår ideologi och vårt rättesnöre.

Därefter var det återigen dags för Simon Lindberg att tala – denna gång mer eldig och manande. Han talade om hur han kommit att förvalta den organisation han tog över ledarskapet för tre år tidigare och hur han ämnar stå fast vid den vision som är och förblir den sanna och starka. Min gissning är att detta tal inte kommer att läggas ut i efterhand, så därför väljer jag att sätta punkt där och uppmana läsaren till att faktiskt ta sig till dylika tillställningar för att höra talen direkt från talarna.

Vad oktober bjuder oss kan vi bara gissa, men tveklöst kommer det att bli såväl intressant som givande. Om du som läsare mot förmodan ännu inte är medlem i Nordiska motståndsrörelsen så uppmuntras du att ansöka om just medlemskap – då kommer saker och ting definitivt att te sig desto mer intressanta och givande än utan ett medlemskap!

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Subscribe
Meddela om
1 Comment
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
Anna
1 år sedan

Åhhh va snyggt! Näste 1 = Kungar!! (Kulturhuset videon) och alltid trevligt att se näste 3s insatser.