SD:s Mattias Karlsson lämnar gruppledaruppdraget

INRIKES. Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen lämnar sitt uppdrag för att fokusera på familjen.

Mattias Karlsson, som fram till idag har varit gruppledare för Sverigedemokraterna i riksdagen, väljer nu att hoppa av sitt uppdrag. Anledningen är att han vill fokusera på familjelivet:

— Jag kan inte vara en så bra gruppledare som jag skulle vilja vara, och jag kan inte vara en så bra pappa som jag skulle vilja vara. Då måste jag välja någonstans – och då väljer jag att försöka bli en bättre pappa, säger Mattias Karlsson om beslutet.

Karlsson kommer ersättas av riksdagsledamoten och integrationspolitiske talesmannen Henrik Vinge, som år 2014 misslyckades med att ta makten över ungdomsförbundet för partiledningens räkning. Mattias Karlsson kommer dock behålla sin plats i riksdagen och i partiets verkställande utskott.

Källa:
Mattias Karlsson (SD) hoppar av

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
André Devecseri
Nybörjare
André Devecseri
1 år sedan

Aah fan, saa Vinge har flaxat upp (pun intended).
Under min tid i SDU (2012-2013) var han en av de som brukade delta paa tordagsmötena vi hade i en lokal i garaget till Alexandra Hotel paa Södermalm.
Minns honom som en utpräglad populist tillika lojalist gentemot moderpartiet.