SD:are utsatt för AFA-attentat

BROTT. SD:s presschef, Henrik Vinge, utsattes under natten till onsdagen för ett attentat i sitt hem. Vänsterextrema organisationen Antifascistisk aktion (AFA) har tagit på sig dådet.

vinge_0

Henrik Vinge

Det var under natten till onsdagen som SD:s sjukskrivne presschef, Henrik Vinges, bostad utsattes för ett attentat av vänsterextrema AFA. Vinges ytterdörr ska ha målats röd och ett hotfullt meddelande ska ha lämnats i hans brevinkast.

AFA ska på sin hemsida ha tagit på sig dådet och skriver att de valde färgen röd då Vinge och hans partikamrater ”har blod på sina händer”. I brevet som Vinge fick skriver AFA följande:

Från och med nu kommer ni som företräder den fascistiska rörelsens parlamentariska gren att hållas ansvariga för samtliga mordbränder och våldsdåd som sker i nationalismens namn.

Henrik Vinge var inte hemma när händelsen inträffade men han har kommenterat dådet.

— Man vill skrämma upp mig i min roll som politiker så att jag inte ska företräda de åsikter jag står för och inte driva den politik som jag driver. Det är ett i grunden odemokratiskt sätt att agera på, säger han.

Källa:
SD-topp utsatt för attentat: ”De vill skrämma mig”

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om