SD väljer att inte anmäla hotfull Åkesson-tröja

INRIKES. Kartellen-Sebbe poserar i hotfull t-shirt på en Instagrambild. Sverigedemokraterna väljer att inte gå vidare med anmälan.

image.png

Den kriminella kartellen-rapparen Sebbe Stakset postade på Instagram i fredags en bild på sig själv iförd en t-shirt med ett hotfullt motiv riktat mot Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Motivet föreställer Åkesson liggandes med ett hakkors i pannan och bakom honom står två personer varav en med höjd kniv. Under bilden hade han skrivit texten ”Chillar i min nya Fuck SD tröja”.

Sverigedemokraterna väljer nu att inte gå vidare med detta och partiets presschef Martin Kinnunen skriver följande i ett mejl till nyhetssajten Nyheter24: ”Det är en minst sagt osmaklig tröja men vad jag förstår är det inte klarlagt att den skulle vara olaglig.”  Vidare skriver Kinnunen att partiet inte lägger någon vikt vid den kriminelle Staksets förehavanden: ”Vi lägger dock inget fokus på den här personen utan vi får önska att han någon gång i framtiden kan lämna allt som har med brottslighet, våld och hat bakom sig.”

bild (4).PNG

Förra året anmäldes Sebbe Stakset för en liknande tröja. Den föreställde en knytnäve som slår Jimmie Åkesson blodig. Stakset har tidigare dömts för hot mot partiledaren då han i maj 2012 twittrade om att han ville ”döda bögen” som han menade var Åkesson. Detta anmälde Sverigedemokraterna och i januari i år kom beskedet att han fick betala 5000 kronor i kränkningsersättning till partiledaren.

I mars i år dömdes Stakset också till sex månaders fängelse för grovt vapenbrott och narkotika- samt dopingbrott. Han har också varit misstänkt för att ha hotat en taxichaufför, men den förundersökningen lades ned.

Källa:
SD anmäler inte Kartellen-Sebbes hotfulla Åkesson-tröja

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments