SD-toppen: ”Juden är roten till allt ont”

SVERIGEDEMOKRATERNA. Jörgen Fogelklou ska på Flashback ha uttryckt radikala åsikter som bryter mot partiets politiskt korrekta värdegrund.

Under pseudonymen ”Afghan” ska Sverigedemokraternas starke man i Göteborg, Jörgen Fogelklou, ha uttryckt rasmedvetna åsikter på Flashback. ”Juden är roten till allt ont”, ska han bland annat ha sagt i ett inlägg. I ett annat inlägg står det att varenda ”svartskalle” borde utvisas:

Jag skulle gladeligen deportera varenda jävla svartskalle i dag! Sieg Heil!

Uppgifterna om kopplingen mellan Fogelklou och kontot på Flashback blev offentliga redan 2015 då vänsterextrema Researchgruppen kom över en databas med användaruppgifter. Fogelklou förnekade dock att det var han som använt kontot och menade att han slutat använda den e-post som bevisligen tillhört honom och senare använts för att skapa användaren ”Afghan” på Flashback.

Igår återaktualiserade Aftonbladet frågan om Fogelklous koppling till citaten genom att språkligt och innehållsmässigt analysera vad ”Afghan” skrivit och vad Fogelklou själv skrivit på andra ställen. Bland annat gillar de båda samma filmer, har bott i samma områden och använder samma stavfel.

Säkerhetsexperter gick igenom Aftonbladets material och kom fram till att den enda rimliga slutsatsen är att det är Fogelklou som ligger bakom kontot. Detta bekräftades också sent igår av en tidigare kollega till Fogelklou som menar att han erkände detta för honom 2016.

— Han sa ”det är jag som har skrivit men jag kommer att blåneka. Är det någon som kör vidare på detta så kommer jag polisanmäla”, säger Lars Hansson till Aftonbladet.

Hansson, som tidigare var kommunalråd för SD och hade Fogelklou som sekreterare, har haft en infekterad konflikt med sin tidigare partikollega och erbjuder sig också att vittna i rätten för att få Fogelklou fälld för hets mot folkgrupp.

Uttalanden likt de Fogelklou gjorde på Flashback är väldigt vanliga på det forumet och andra ställen på internet där vita män har tillgång till yttrandefrihet.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
8 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments