SD största parti enligt ny sammanvägning

INRIKES. Sverigedemokraterna är enligt en ny sammanvägning av opinionsundersökningar något större än Socialdemokraterna.

Enligt en ny sammanvägning av olika opinionsundersökningar, som gjorts för Ekot, backar Socialdemokraterna till väldigt låga siffror, 23,2 procent av väljarstödet. Samtidigt lyckas Sverigedemokraterna nätt och jämnt ta sig förbi sin huvudkonkurrent med ett stöd på 23,4 procent.

— Socialdemokraterna är fast i ett slags tvåfrontskrig. Man tappar väljare till Sverigedemokraterna för man har svårt att klara debatten om brott bland annat. Samtidigt tappar man väljare till Vänsterpartiet, säger Ekots politiske kommentator Fredrik Furtenbach.

Just Vänsterpartiet växer också för tillfället. I sammanvägningen ligger partiet på 11,2 procent, vilket är en hög nivå. Än så länge ligger man dock en bit bakom Moderaterna, som ligger på 17,8 procent.

I övrigt visar mätningen att både Liberalerna och Miljöpartiet ligger nära riksdagsspärren med 4,2 respektive 4,4 procent. Något bättre till ligger Centerpartiet, med 8,1 procent, och Kristdemokraterna, på 6,4 procent.

Källa:
Ny mätning: SD Sveriges största parti

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments