SD starkt framåt inför EU-valet

EU-VAL 2019. Enligt en färsk opinionsundersökning kan Sverigedemokraterna gå starkt framåt i vårens EU-val.

Enligt en färsk opinionsundersökning från Sifo, beställd av Europaportalen, kan den politiska kartan ritas om rejält i vårens EU-val. De partier som ser ut att bli de största vinnarna är Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet, som enligt mätningen ökar från 2 till 4 mandat respektive från 1 till 2 mandat. Sverigedemokraterna är i mätningen näst största parti sett till väljarsympatierna.

Även Socialdemokraterna och Moderaterna ser ut att gå framåt, från 5 respektive 3 mandat till 6 respektive 4 mandat. Centerpartiet, som gick framåt i riksdagsvalet, verkar backa något men behåller enligt mätningen sitt enda mandat. Kristdemokraterna går dock framåt från 1 till 2 mandat.

De partier som är de stora förlorarna enligt mätningen är Liberalerna och Feministiskt initiativ, som idag har 2 respektive 1 mandat i EU-parlamentet, men som enligt mätningen hamnar under fyraprocentsspärren. Även Miljöpartiet backar kraftigt, från 4 till 2 mandat med en väljarförlust på över hälften av väljarna från förra EU-valet.

Källa:
Sverigedemokraterna ökar mest inför EU-valet

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
CharlieFredrika Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Äsch man sade att SD skulle få starkt framåt inför höstens svenska val också men Socialdemokraterna, MSB och den där dataprogrammeraren som kallades till förra årets Bilderbergmöte tillsammans med bankcheferna såg till att valresultatet trycktes ned.

Å ena sidan kan de göra samma sak i EU för de är livrädda för nationella strömningar så det är klart att de fuskar så gott de kan.

Å andra sidan kvittar det nu när SD har bytt sida, kastat bort sitt Swexit-varumärke och blivit pro-EU.

De höga lönerna och de hårda festerna med lättfotade eskorter smakar väl för bra.

Charlie
Medlem

SD är ju populister och nu när kaoset visat sig i UK har det bidragit till färre vill lämna. Men det är ju bara spel för gallerierna, sd vill garanterat lämna EU även om de inte uttrycker det.