SD snart största parti i ny mätning – ”expert” hävdar att det beror på ”värnskatten”

INRIKES. Enligt en ny Sifo-undersökning ökar stödet för SD, som bara är ett par procentenheter bakom Socialdemokraterna. En ”expert” som judiska SvD talat med menar att ökningen beror på att partiet är motståndare till avskaffandet av värnskatten.

Det är Svenska Dagbladet och Göteborgs-Posten som beställt en nyligen genomförd Sifo-undersökning som ska visa hur svenskarna och de röstberättigade icke-svenskarna i landet skulle rösta ifall det vore val i dag.

Undersökningen visar att Sverigedemokraterna nära nog blir Sveriges största parti, då man ökar från 20,2 procent till 22,7 procent. Samtidigt fortsätter Socialdemokraterna att vara landets största parti med 24,9 procent av väljarstödet. SD:s ökning är dock den enda statistiskt säkerställda förändringen sedan Sifos förra opinionsundersökning.

SD tar framförallt väljare från Moderaterna, men även Socialdemokraterna. Och enligt statsvetaren Marja Lemne beror inte ökningen på att alltfler är trötta på massinvandringen, utan på att SD är emot slopandet av den så kallade värnskatten samt förespråkare av mer pengar till välfärden.

— Det är två traditionella S-frågor. Det är en tagg i sidan på många socialdemokrater att värnskatten tas bort just när vi står inför en lågkonjunktur, säger hon till SvD.

Sifo har dock en annan förklaring, då man menar att SD framförallt tjänar på att man profilerat sig i lag och ordning-frågor, samt att man uteslöts från regeringens blocköverskridande samtal om den så kallade gängkriminaliteten.

— Lag och ordning har i ökad utsträckning blivit Sverigedemokraternas fråga. De har breddat sig från att bara prata om invandring och det har uppenbarligen lockat väljare, säger Sifos opinionschef Toivo Sjörén.

Källa:
Rekordstöd för SD – knappar in på S

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

8
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
4 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
VeraCaesar-AureliusEthnyGrottbjörnenPierre Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Rokviken
Medlem

Den där shekelsbetalda Toivo Sjörén – vad är fel på lag och ordning?

Jim
Medlem

Glädjande!
Även om det inte är lösningen på problemen så är det ändå ett steg i rätt riktning.
Jimmie är en skicklig politiker, helt klart .

Påläst
Medlem

Med en bra ledare hade SD haft minst 50%.

Pierre
Medlem

Det är för att han knaprar samma piller som han alltid har gjort… ;)

Han är även väldigt benägen över att kuta runt i diverse pridepedotåg så… Nej tack.

Grottbjörnen
Medlem

ja absolut, jag ser det så att när SD får mer att säga till om så kommer folk att dra från SD till riktiga nationella rörelser istället

Vera
Medlem

En opålitlig smilfink med PRIDE sympati och ett uttalat förbud mot NMR på Gotland 2017 – nej tack.

Ethny
Medlem

Sionistdemokraterna kommer aldrig leda Sverige till en bättre framtid. De är av samma skrot och korn som MP och Centern m.fl, med Israel som enda intresse. De fokuserar ENBART på symtomen, dvs invandringen och problemen runtomkring den som de duktiga kontra-jihadister de är. De fokuserar ALDRIG på, eller pratar om hur och vilka åtgärder det är som behövs vidtas. Dessa patetiska lakejgossar springer enbart globalisternas ärenden. Man behandlar och botar sjukdomen, man fokuserar inte på det destruktiva som sjukdomen orsakar, om än bara lite och då enbart för att bibehålla någorlunda kontroll. Det är sjukdomen i sig som måste behandlas.… Läs mer »

Caesar-Aurelius
Medlem

Den ENDA skillnaden mellan Sverigedemokraterna och resten av avskummet i riksdagen, är precis samma skillnad som den man avser när man jämför Pest med Kolera!

För de som inte begriper skillnaden: Både Pest och Kolera är dödliga sjukdomar, men den ena är något dödligare än den andra.