SD-politiker misstänkta för knarkbrott

BROTT. Två kommunfullmäktigeledamöter i Sverigedemokraterna är anhållna misstänkta för att ha odlat cannabis på tomten vid en stuga i Södertälje.

Två kommunfullmäktigeledamöter i Sverigedemokraterna (SD), Tommy Blomqvist och Ingrid Hult, misstänks för att i en stuga i Södertälje i Stockholmstrakten ha odlat cannabis på tomten. Det knarkodlande paret greps i lördags när polisen gjorde ett tillslag mot fastigheten. De båda sitter nu anhållna.

Polisen är förtegen om fallet men paret har tidigare varit omstritt inom det egna partiet. Tommy Blomqvist var tidigare SD:s första namn på kommunens partilista, men han uteslöts ur partiet och sitter nu som så kallad politisk vilde i kommunfullmäktige. Blomqvist sitter också kvar som ledamot i tio nämnder och bolag, däribland Telge AB, Telge Fastigheter, Telge Bostäder, miljönämnden och tekniska nämnden i Södertälje. Orsakerna till uteslutningen av Blomqvist från partiet var att han misstänktes för fusk med reseersättningar och ersättning för förlorad arbetsinkomst.

Ingrid Hult är dock fortfarande representant för SD i Södertäljes kommunfullmäktige. Hon var partiets tredje namn på listan till förra valet.

Källor:
Politikerpar misstänks ha odlat cannabis i hemmet
Polisen misstänker: Politiker hade cannabisodling hemma på tomten

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
_DH_
Nybörjare
_DH_
2 år sedan

Det tycks som att SD har lyckats fånga upp det sämsta svenska folket har att erbjuda – bedragare och patrask i största allmänhet. Skönt att deras parti faller samman nu, så att möjligheten att leva på detta sätt minskar.

Ramón Mercader
Nybörjare
Ramón Mercader
2 år sedan

Om nu dessa odlar för eget bruk och/eller medicinska syften vilket ej framgår om de gör eller ej så är det helt onödigt att göra någon grej av att blåsa upp. Ett svenskt par som odlar Cannabis på egen mark. Det är absolut inte den formen av ”legalisering av Cannabis” György Schwartz vill ha. Han vill självklart ha det i form av ett monopol på det och få propagera in det i prideparader och dylikt och om det svenska paret hade samma syfte som György Schwartz och bara ville vara hans konkurrent så var det förvisso absolut inget bra utan… Läs mer »