SD öppna för utredning om ett tredje juridiskt kön

HOMOLOBBYN. Det finns nu en majoritet i riksdagen för en utredning angående införandet av ett tredje juridiskt kön.

En statlig utredare lade nyligen fram ett förslag om att tillsätta en utredning kring införandet av ett tredje juridiskt kön, alternativt könsneutrala personnummer.

Enligt en rundringning som Sveriges Radio Ekot har gjort är nu majoriteten av riksdagspartierna positiva till detta.

De båda regeringspartierna Socialdemokraterna och Miljöpartiet samt Vänsterpartiet är inte helt oväntat för, men för första gången är nu även Centerpartiet med på tåget.

—  Centerpartiet tycker att det är bra. Vi vet att det finns människor som inte känner en viss tillhörighet till ett manligt eller kvinnligt kön, och det är viktigt att vi tar deras situation på allvar och att den här frågan utreds, säger Centerpartiets talesperson Ola Johansson till Ekot.

Det ställningstagandet splittrar alliansen i två läger, då även Liberalerna vill se en sådan utredning, medan Moderaterna och Kristdemokraterna säger nej.

Sverigedemokraternas talesperson Mikael Eskilandersson säger att de kan tänka sig en utredning, men vill i så fall att den inte bara ska fokusera på möjligheten om att införa ett tredje juridiskt kön, utan även utreda frågan i ett större perspektiv, kring hur man ska definiera kön totalt sett.

Källa:
Riksdagsmajoritet vill utreda tredje kön

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

8
Lämna en kommentar

Please Login to comment
7 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
RokvikenSverkerChristian HamiltonAndreasAnders Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Så ”konservativa” de är… De låtsas vara arvtagare till Sveriges konservativa rörelse, och har även appellerat till gamla KD-väljare – men är minsann beredda att ifrågasätta om vi verkligen har två kön. Mycket traditions- och vetenskapsfientligt.

Fredrika
Medlem

Vad då utredas? Det är redan bestämt, för länge sedan. De implementerade det i Kalifornien lite tidigare bara.

Sigfrid
Medlem

Jag förstår inte att det sak vara så svårt att veta vilket kön man har det är väl bara att titta och se hur man är skapt.

Anders
Gäst
Anders

JUDE-lakejerna i SD:s ledning är kanske vilsna eller sinnesjuka. I så fall behöver dom vård och omskolning.

Det kan också vara så att de är så maktkåta att de är beredda att hora sig till vilket pris som helst för att passa in bland demokraturens övriga kreatur i folkförrädarnas Riksdag.

Andreas
Medlem
Andreas

Hur många kön behöver man… Får man välja ras härnäst?

Christian Hamilton
Medlem

Så det kan gå ibland. Jag läste snabbt överskriften och läste: ”SD öppna för utredning om ett tredje judiskt kön”. Man blir lite insnöad ibland. Det gäller ju givetvis endast vita européer så klart.

Rokviken
Medlem

Hur märkligt det kan bli? Flera kön gäller bara vita folk eller?

Sverker
Medlem

En tredje typ av kön är ju så infantilt, så att det kan bara anammas av en tredje typ av människa. Dom utan egen vilja, som gör vad dom hoppas är PK.
Dom första typen är dom som tänker själv, typ nationella. Den andra typen är dom som inte tänker överhuvudtaget, typ xxxxx(censur).