SD nu tredje störst även i Norrland

POLITIK. Sympatierna för Sverigedemokraterna ökar nu även i Norrland, samtidigt minskar det sedan tidigare väl inrotade partiet Socialdemokraterna.

Enligt färska siffror från Statistiska centralbyrån går Sverigedemokraterna framåt med stormsteg även i Norrland och partiet uppges vara landsdelens tredje största parti.

Sverigedemokraten Johnny Skalin, presstalesperson för partiet i Västernorrland, är inte förvånad över partiets framgångar och menar att man snart är en politisk spelare att räkna med även i Norrland.

— Man börjar vänja sig vid de här uppgångarna. Klart man är glad. När vi ökar så ökar även våra förutsättningar att påverka, säger han.

Framgångarna ser han som ett kvitto på att partiet för den politik som väljarna vill ha.

— Ju större vi blir, desto svårare att låta bli att ta hänsyn till våra väljare och vårt parti. Det här är ett kvitto på att vi gör något rätt i väljarnas ögon, fortsätter han.

Sverigedemokraternas största frågor uppges vara invandringspolitiken, kriminalpolitiken och äldrepolitiken. Tre områden där det finns stora problem i Norrland.

— I samtliga de områdena har vi problem i Norrland, menar Skalin.

Enligt SCB:s siffror ökade partiet med 2,9 procentenheter i de fyra nordligaste länen till 9,7 procent av sympatierna i maj månad. Enligt byråns undersökning backar samtidigt Socialdemokraterna och Centerpartiet med 1,8 procentenheter vardera.

Källa:
SD tredje största parti i Norrland

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments