SD liberaliseras ytterligare – slopar motståndet mot dubbelt medborgarskap

POLITIK. Sverigedemokraterna ska sluta driva frågan om att avskaffa dubbla medborgarskap. Partiet vill också ta bort formuleringar om människors ”nedärvda essens” ur sitt principprogram.

Sverigedemokraterna tycker nu att man ska kunna vara medborgare i både Sverige och ett annat land.

Inför Sverigedemokraternas landsdagar som kommer att hållas i Örebro om drygt två veckor signalerar nu partiet att man ytterligare väljer att anpassa sig till övriga partiers liberala politik.

En sådan förändring är att partiet nu ska sluta driva frågan om att ta bort möjligheten till dubbla medborgarskap.

Henrik Vinge, SD:s vice gruppledare och blivande vice partiordförande, säger att förändringarna ligger i tiden.

— Vi har sett att det är väldigt många människor som kommit till vårt land och som har bakgrund i andra länder, som har blivit en del av Sverige, men som har ett starkt känslomässigt band till sitt medborgarskap från det andra landet. Då tycker vi att då kan de behålla det, säger Vinge till SVT.

I det nuvarande principprogrammet står bland annat följande: ”Den som är svensk medborgare skall inte kunna inneha annat medborgarskap utöver det svenska”. Denna åsikt slopas nu alltså helt i det nya principprogrammet.

Istället säger sig Sverigedemokraterna vilja uppvärdera det svenska medborgarskapet.

— Det ska bli svårare att få svenska medborgarskap. Man ska ha blivit en del av det svenska samhället, lärt sig svenska och respektera lagar och seder här i landet, säger Vinge.

Det är emellertid en kravskärpning som kritiker menar är en pappersprodukt, eftersom det blir svårt att definiera när man ”blivit en del av det svenska samhället” och i vilken utsträckning man förväntas följa ”svenska seder” för att få medborgarskap.

En annan liberalisering av det tidigare principprogrammet är att formuleringar om människans ”nedärvda essens” som förekommer i avsnittet Sverigedemokraterna och människan ska slopas helt i det nya programmet.

Verkställande utskottet skriver att begreppet är ”tolkningsmässigt problematiskt” och hänvisar till kritikernas ”vantolkning” att det skulle ha något med rasism att göra.

Som Nordfront tidigare har rapporterat om har Sverigedemokraterna ändrat åsikt i en rad frågor de senaste åren. Partiet har exempelvis slopat sina krav på återvandring och utträde ur EU, övergett motståndet mot homosexuella adoptioner och fri abort fram till vecka 18, samt slutat driva frågan om samvetsfrihet för barnmorskor.

Källa:
SD ändrar sig om dubbelt medborgarskap

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

7
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
EthnyWäringVeraRokvikenBo Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Bo
Medlem

Det finns knappast något kvar av ”nedärvd essens” i detta tragiska parti. Dags för svenska folket att inse att alla de åtta etablerade partierna verkar för det av djupa staten drivna folkutbytet.

Rokviken
Medlem

HDI 2030. Sverige ska bli ett u-land.

Vera
Medlem

Lika bra att sätta REA på deras partiprogram – allt skall bort för att göra plats för order från Israel.

Rokviken
Medlem

Den djupa (((staten))) i Sverige har sin agenda någon annanstans.
SALE är ett annat ord för detta.

Wäring
Medlem

Hade inte SD i sitt program uttryckligen beskrivit lyckad anpassning vara synonymt med bonader på väggen och trasmattor på golvet? Det var riktigt svenskt enligt dem och tydligen helt avgörande för en stabil framtid. Ett surrealistiskt parti med absurda förklaringsmodeller.

Ethny
Medlem

Man måste vara gravt efterbliven om man har någon som helst framtidstro på att SionistDemokraterna kommer arbeta för svenskarnas intressen och för vår överlevnad. Det var tydligt redan omkring 2010 att de hade en sionistisk agenda. Det enda de vill är att ha majoriteten av makten så de tjänar pengar, införa (((Bieler)))-planen samt göra GrISrahell glada som de duktiga- lydiga hundar de är. SD är folkförrädare, ynkryggar och är lika vidriga som alla de andra partier som jobbar för att utradera det svenska folket. Deras intresse att vilja (((assimilera))) icke-svenskarna är deras, globalisternas och Israels våtaste dröm, folkmord genom påtvingad… Läs mer »

Rokviken
Medlem

Ja, en märklig mörk ridå där svensken – som vanligt – tror att detta ska räcka.