SD kräver presidieplatser i riksdagsutskott

INRIKES. Efter att ha ökat även i årets riksdagsval kräver nu Sverigedemokraterna presidieplatser i riksdagsutskotten, något som splittrar alliansen.

Efter ökningen i årets riksdagsval kräver nu Sverigedemokraterna presidieplatser i riksdagens utskott.

— Vi kommer begära presidieplatser i rimligt förhållande till vårt väljarstöd, säger gruppledare Mattias Karlsson till Ekot.

Frågan om presidieplatser är något som nu splittrar alliansen, som tidigare enats om att presidieplatserna skulle fördelas proportionellt mellan partierna. SD har tidigare inte haft några presidieplatser då övriga partier delat upp dem sinsemellan.

Nu har dock Liberalerna och Centerpartiet backat från den gemensamma linjen, medan Kristdemokraterna och Moderaterna står fast vid att även SD ska få tillgång till platserna.

Hur platserna kommer fördelas visar sig nästa vecka, då även riksdagens talman ska väljas och partierna ska rösta om vem som blir statsminister.

Källa:
SD:s krav på topposter pressar Alliansen

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments