SD kommer att rösta ja till Kristersson som statsminister

INRIKES. Sverigedemokraterna meddelar att de kommer att rösta ja till M-ledaren Ulf Kristersson som statsminister.

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson meddelade idag att hans partis verkställande utskott kommit överens om att under morgondagens votering rösta ja till Moderatledaren Ulf Kristersson som statsminister.

— Vi har resonerat fram och tillbaka, det finns rationella överväganden man måste göra. Vi behöver bryta upp de traditionella blockgränserna, säger Åkesson.

SD-ledaren anger som anledning bland annat att ”högerhalvan” av Alliansen börjat närma sig hans partis ”positioner när det gäller brottsbekämpning och invandring”.

Även M:s tilltänkta regeringspartners inom Kristdemokraterna kommer att rösta för Kristersson, men eftersom att de övriga Allianspartierna – Centerpartiet och Liberalerna – hellre avstår från att driva sin politik för att inte ge SD inflytande så kommer det parlamentariska dödläget med största sannolikhet att vara intakt även efter morgondagens votering.

Källa:
SD kommer rösta ja till Kristersson

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
JuliusKarl-Путин A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Så förvånande :( SD har agerat dörrmatta åt Moderaterna ända sen SD kom in i Riksdagen.

Julius
Medlem

SD må kännas som ett gångbart alternativ för svenskar som drömmer sig tillbaka till den problemfria och kravlösa barndomen. Men att ständigt ursäkta sig och sitt parti för allt pudlande inför de övriga mångkulturälskarna är inget annat än att blunda för den bistra sanningen. Ni som läser här på sidan och fortfarande tror på någon typ av ”hemlig plan” inom SD – det är väl ändå dags att vakna upp och förstå att er räddning inte finns hos de som ger legitimitet åt det svenska folkets fiende? Kristersson har vid upprepade tillfällen under de senaste veckorna bedyrat att han under… Läs mer »