SD kommer att rösta ja till Kristersson som statsminister

INRIKES. Sverigedemokraterna meddelar att de kommer att rösta ja till M-ledaren Ulf Kristersson som statsminister.

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson meddelade idag att hans partis verkställande utskott kommit överens om att under morgondagens votering rösta ja till Moderatledaren Ulf Kristersson som statsminister.

— Vi har resonerat fram och tillbaka, det finns rationella överväganden man måste göra. Vi behöver bryta upp de traditionella blockgränserna, säger Åkesson.

SD-ledaren anger som anledning bland annat att ”högerhalvan” av Alliansen börjat närma sig hans partis ”positioner när det gäller brottsbekämpning och invandring”.

Även M:s tilltänkta regeringspartners inom Kristdemokraterna kommer att rösta för Kristersson, men eftersom att de övriga Allianspartierna – Centerpartiet och Liberalerna – hellre avstår från att driva sin politik för att inte ge SD inflytande så kommer det parlamentariska dödläget med största sannolikhet att vara intakt även efter morgondagens votering.

Källa:
SD kommer rösta ja till Kristersson

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments