SD i blåsväder: Iranska med på riksdagslistan efter påstådd affär med SD-topp

SVERIGEDEMOKRATERNA. Allt fler röster kritiserar SD-ledningen för nepotism efter att en misstänkt otrohetsaffär avslöjats.

De senaste dagarna har det framkommit att den 34-åriga iranskan Ghazal Saberian i december förra året gjorde fem väldigt sena besök nattetid hemma hos Stefan Jakobsson (SD). Detta har fått många att spekulera i att Saberian, som saknar tidigare politisk erfarenhet och enligt Kent Ekeroth tidigare varit negativt inställd till SD, genom en sexuell affär tillförskansat sig en plats på SD:s riksdagslista.

Personer lojala till SD-ledningen menar dock att besöken, som bekräftas av offentliga handlingar, inte bevisar att en affär ägt rum eller att det inte påverkat det faktum att Saberian nu står på plats 72 på SD:s riksdagslista samtidigt som många partiveteraner petats.

En som är kritisk till att SD satt Saberian på riksdagslistan är Samhällsnytts chefredaktör Mats Dagerlind. I en krönika skriver Dagerlind bland annat följande:

Sverigedemokraterna har länge kritiserats både utifrån och inifrån för toppstyrning, konformitetskrav och nepotism. Om vi tar det sistnämnda först så är det påtagligt många flickvänner, svärmödrar och andra dambekanta till den mansdominerade partinomenklaturan som belönats med uppdrag, tjänster och anställningar av varjehanda slag. Att det inte ser särskilt bra ut behöver man knappast ens nämna. […]

Vem vill jag helst se på riksdagslistan för det parti jag överväger att rösta på – omvittnat hängivna och erfarna Sverigevänner som Kent Ekeroth, Mikael Jansson och Thoralf Alfsson eller nån festprissa som misstänks halkat in sängvägen och i bästa fall gör ett dåligt jobb men i värsta fall blir nästa skandalledamot som partiet måste utesluta eller som beslutar sig för att bli politisk vilde? Frågan är retorisk och tarvar inte ett svar.

Avslutningsvis skriver Dagerlind att han inte längre är säker på att han kommer att rösta på SD i år. Detta är ett stort bakslag för SD då Dagerlind under väldigt lång tid har varit en nyckelperson inom den SD-lojala alternativmediasfären.

Källor:
Vad krävs för att bli riksdagsledamot för Sverigedemokraterna?
Riksdagsledamot (SD) anklagas för nepotism

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

10
Lämna en kommentar

Please Login to comment
10 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
AnnaJossFredrikaKarl A_DH_ Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Det är ett tecken på integritet av Dagerlind att faktiskt kritisera detta parti. Han är en som visserligen är klar motståndare till faktisk svensk nationalism/nationalsocialism ändå har gjort en hel del bra i massmedie-/opinionsbildningsväg. Så det blir som att det goda väger mot det onda, och det är svårt att avgöra exakt hur man ska se på honom. Helt klart är att han inte är lika illa som resten av SD och etablissemanget, då han åtminstone agerar som individ och efter egna principer. Vad det gäller SD så är ju partiet helt skandalöst. Jag menar, det känns som riksdagsgruppen uteslutande… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

En ny Paula Bieler? Undrar om denna också är jude eller rentav muslim. I SDs Sverige är ju alla ras- och kulturfrämlingar välkomna så länge de ”sköter sig” och inte lever på bidrag. Sen kan man fråga sig om en riksdagslön, som inte kräver någon form av motprestation är att betrakta som lön eller socialbidrag.

Karl-Путин A
Medlem

@DH: SD, uteslutarpartiet. Hittills 155 medlemmar i kommun, landsting och riksdag.

Karl-Путин A
Medlem

*denna mandatperiod.

Fredrika
Medlem

Sverigedemokraterna har gjort sig kända för att sängvägen rekrytera medarbetare. Tydligen Linus Bylunds enda verksamhet i partiet, enligt Dulny. Att Jakobsson gör något liknande förvånar inte. SD blev ett ruttet parti redan för minst 15 år sedan.

Karl-Путин A
Medlem

@Fredrika: Chutzpah har de också så det räcker och blir över. Judinnan Paula Bieler kom från ingenstans och fick plats nr SEX på förra riksdagslistan.

Karl-Путин A
Medlem

Hade den här iranskan fått plats nr 69 så hade man nästan börjat ana ett mönster.

Joss
Medlem

Jag kan inte tummen-uppa längre. Jag använder FF Quantum 59.0.2 (64-bit)

Anonym
Medlem

Joss, det är ingen som kan ge tummen längre verkar det som.

_DH_
Medlem
_DH_

De tycks ha återgått till standardkommentarsystemet i WordPress, det har ingen sån funktion. Det finns i ett särskilt tillägg som de av någon anledning har slutat köra. Detta medför också att man inte längre kan bädda in bilder.