SD ger Salvinis nya EU-grupp kalla handen: ”Vi vill vara med konservativa partier”

EUROPA. ”Ett Europa av nationer med nationalstaten i centrum, stopp för all illegal invandring och skydd av nationell kultur och identitet”, är målen för den italienska inrikesministern Matteo Salvinis nya grupp i EU-parlamentet. Sannfinländarna och Dansk Folkeparti har valt att ansluta sig, men SD säger att de trivs bättre i sin konservativa EU-grupp.

Italiens inrikesminister Matteo Salvini.

Flera invandrings- och EU-kritiska partier i Europa har valt att ansluta sig till italienska Legas nya EU-grupp, som startats på initiativ av partiledaren Matteo Salvini. Just nu ingår förutom Lega även Alternativ för Tyskland, Sannfinländarna och Dansk Folkeparti.

De två senare lämnar därmed den konservativa gruppen ECR, som Sverigedemokraterna numera ingår i.

SD har länge kämpat för att ”accepteras” av ECR, som leds av den indo-guyanska muslimen Syed Kamall från brittiska Torys, och vill inte lämna gruppen för det nya EU-kritiska och nationalkonservativa samarbetet.

— Vi har haft som mål hela tiden att hamna i ECR-gruppen med andra konservativa partier. Vi känner att vi är i rätt grupp nu, säger SD:s EU-kandidat Peter Lundgren till TT.

Parollen för Salvinis nya EU-grupp är ”Folket samla er! För ett vettigt Europa” och han hoppas samla minst 70 av EU-parlamentets 705 ledamöter som ska väljas i maj.

Dansk Folkeparti skriver i sin tidning Dit Overblick att den nya gruppen har tre huvudmålsättningar:

  • Nationernas Europa med nationalstaten i centrum.
  • Stopp för all illegal invandring.
  • Skydd av nationell kultur och identitet.

Peter Kofod, som är Dansk Folkepartis toppkandidat till EU-valet, menar att gruppen står i opposition till den franske presidenten Emmanuel Macrons vision för globalistunionen.

— Vi vill bekämpa EU-federalismen som just nu pågår. EU-samarbetet kan bara gå två vägar: Det är Macrons väg, som går i riktning mot en federal superstat med en gemensam ekonomi, gemensamt försvar och så vidare. Och så har vi nationernas Europa, som handlar om att säkra nationalstaternas inflytande och intressen, säger han till Dit Overblick.

Källor:
DF og andre euroskeptiske partier vil danne ny, stærk gruppe i Europaparlamentet
Nordiskt stöd för Salvini-parti i EU

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
b.d
Nybörjare
b.d
1 år sedan

Klart som vatten. Inte skall sionistpartiet liera sig sig med nationellt sinnade… (doh…)
Som vi vet är SD endast ett (((parti))) som springer judens ärenden och nu sist slickar arsel på våra socialdemokrater + centerbögar.

Fjammåt! Även SD skall vid grytorna stå!

3 blytunga blåbärslingon. :-/

Klaus
Nybörjare
Klaus
1 år sedan

Den tidigare franske presidenten deGaulle önskade 1961 ”l’Europe des patries” (tysk Europa der Vaterländer, engl. Europe of Nations).
https://ehne.fr/en/article/political-epistemology/arbiters-and-arbitration-europe-beginning-modern-times/de-gaulle-and-europe

EU är idag i förstadium av Kalergis förbundsrepliken Europa eller USE, dvs utan européer men med afro-asiatiska bastarder. Det har flertalet européer ännu inte fattat trots moskébygge och dramatiskt ökande antal ras- och kulturfrämlingar.