SD föreslår en rad åtgärder som för Sverige närmare en polisstat

INRIKES. SD har föreslagit flera åtgärder som kommer att föra Sverige ännu närmare en polisstat.

Sverigedemokraterna (SD) vill ha fler poliser samt ökade befogenheter för polismakten. Bland annat vill partiet ta bort tillståndsplikten för bevakningskameror, inkludera kroppskameror som en del av de patrullerande polisernas standardutrustning samt införa en förlängd polisarrest.

— Vi måste också utreda möjligheten att ge polisen befogenhet att använda sig av brottsprovokation, säger partiets rättspolitiske talesperson Adam Marttinen.

SD vill också utrusta polisen med vattenkanoner och tårgas för att vid ”upploppssituationer” kunna skingra folkmassor.

— I dag backar polisen ut ur områden där upploppsstämning råder. Polisens förmåga att hantera svåra situationer i utsatta områden måste bli starkare för att stärka tryggheten i hela Sverige, menar Adam Marttinen.

SD vill dessutom att kraven för att använda så kallade hemliga tvångsmedel ska sänkas och att en särskild brottsrubricering för våld blålljuspersonal ska inrättas med ett minimistraff på fyra års fängelse.

Källa:
SD vill ge polisen utökade befogenheter

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

4
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Karl AJossPierre Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Pierre
Medlem

Aldrig att jag röstar på detta sionismavgudande skitparti igen.

Man misstänker ju starkt att Jimmie passade på att lobotomera sig när han sheklade dit nya tänder över sina gamla.

Joss
Medlem

Att ta bort tillståndsplikten för övervakningskameror ger mer befogenheter till medborgarna, inte till staten.

Karl-Путин A
Medlem

SD för en infantil ”populistisk” politik som tyck locka invandringströtta och revanschlystna svenskar. SD vill ge sken av att man kan och ska uppfostra invandrarna med våld. Det kommer naturligtvis inte att fungera eftersom de kommer från länder där folk löser sina konflikter själva utan inblandning från (den obefintliga) ordningsmakten. Ju mer våld man utövar mot invandrarna, desto mer våld kommer de att svara med. I kombination med att de förökar sig mycket snabbare än svensken, så kommer det att bli en våldsspiral av gigantiska mått. SD spelar alltså de ljusskygga makthavarna i Sverige rätt i händerna. Den härskande makteliten… Läs mer »

Karl-Путин A
Medlem

Att stifta nya lagar för att komma till rätta med invandrarkriminaliteten är bara valfläsk. Det räcker med de lagar som finns, det är viljan som saknas och då hjälper det inte hur många lagar man har till sitt förfogande.