Schweiz säger nej till att befrias från bankväldet

BANKVÄLDET. Det står redan klart att det blev ett överväldigande ”nej” när schweizarna under söndagen folkomröstade om ett förbud mot att privata banker skapar pengar genom kredit, så kallad fractional reserve banking.

Nordfront uppmärksammade tidigare idag den folkomröstning som har hållits i Schweiz. Det man skulle ta ställning till var huruvida betalningsmedel ska skapas av staten eller av privata banker, genom så kallad fractional reserve banking.

Det står nu klart att cirka 75 procent av väljarna har röstat nej till förslaget om att penningmängden bör regleras av staten.

Inför omröstningen hade landets banker, sannolikt motiverat av egenintresse, varnat för att förslaget skulle få allvarliga konsekvenser för landets ekonomi. Kreditvärderingsinstitutet S&P ”varnade” för att bankernas kreditvärdighet skulle påverkas negativt av ett schweiziskt ja.

Källa:
Swiss vote down ’dangerous’ overhaul of banks

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
9 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Rokviken
Nybörjare
Rokviken
2 år sedan
Reply to  _DH_

Bilderna talar för sig själv. Hade folket gått samman och organiserat sig i Schweiz, hur hade utgången av detta val blivit då?

Fredrika
Nybörjare
Fredrika
2 år sedan

Oj oj oj. Vi länder i väst vill verkligen gå under i ekonomiska kriser. Ja, då får det bli som det brukar. Alla valutor går mot noll när man förstör dem med fraktionreserver. De får låta krisen drabba dem. Liksom vi. Vi får naturligtvis inte rösta om saken men resultatet av en sådan omröstning hade nog blivit snarlikt i Norden.

Henke Himmlär
Nybörjare
Henke Himmlär
2 år sedan

Jaha. Där såg vi hur det gick med den saken. Folkomröstningar hjälper inte de heller.

I september är det svenskarnas tur. Sannolikt kommer runt 75% av idioterna inte ens att rösta på det mesiga SD. 😉 Nä tydligen är S och M och C mm bättre alternativ att välja.

Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan
Reply to  Henke Himmlär

”Vi” västerlänningar älskar det judiska banksystemet. Här i Kungälv kan man köpa sig en nyproducerad liten fågelholk med 300 kvm tomt för 6 miljoner kronor och sen kan man belåna huset ytterligare så att mamma kan köpa sig en fabriksny Kia och pappa en Volvo – vad mer kan man begära av livet?

Att räntorna kommer att stiga så att hela familjen kommer att hamna i en trea i ett invandrarghetto och familjen Mohammed tar över huset ter sig helt orealistiskt för den ränteslavande dumsvensken.

Rokviken
Nybörjare
Rokviken
2 år sedan
Reply to  Karl A

Ja,så tänker kanske den genomsnittlige svensken. Ingen framförhållning. Med bankens hjälp tar man in en invasion av Muhammeds som sedan tar över svenskens surt förvärvade och belånande bostad.

Henke Himmlär
Nybörjare
Henke Himmlär
2 år sedan
Reply to  Karl A

Hehe. Hade tur som gick in på bostadsmarknaden för länge sen. Har en billig bostad i ett av kommunens bättre områden. Inga lån. 😂

Tänk att vara 18-22 idag! Mardröm.

Karl A
Nybörjare
Karl A
2 år sedan
Reply to  Henke Himmlär

När jag var barn flyttade många hemifrån i 16-årsåldern i samband med att vi började på gymnasiet på annan ort. Det var ju ingen definitiv flytt eftersom man var hemma på loven, utan en inskolning i vuxenlivet. Själv hade jag ett hyreskontrakt samma dag som jag fyllde 18 år. Idag har jag flera familjer i bekantskapskretsen vars barn OCH BARNBARN fortfarande bor hemma. Bostadssituationen är alltså värre än för 100 år sen. Årets valrörelse handlar till stor del om den sk välfärden eftersom migrationen har blivit en alldeles för het potatis. Att välfärden inte omfattar svenskar är helt uppenbart, så… Läs mer »

Danish Nazi
Nybörjare
Danish Nazi
2 år sedan