Saudiarabien lanserar ”öppen” islam

UTRIKES. Shariadiktaturen Saudiarabien går nu ut och hävdar att de ska börja verka för en ”moderat och öppen” islam.

Den USA-allierade wahhabistiska och shariadominerade oljestaten Saudiarabien hävdar nu att de ska börja verka för en ”moderat och öppen islam”. Detta enligt kronprinsen Mohammed bin Salman som kommit att bli ett ansikte utåt för det ”nya Saudiarabien”.

— Vi återvänder till det vi var tidigare – ett land med moderat islam som är öppen för alla religioner och mot världen. Vi tänker inte tillbringa de kommande 30 åren av våra liv med att ägna oss åt destruktiva idéer. Vi kommer att förgöra dem i dag, sa kronprinsen som också lovade att göra slut på extremism.

Saudiarabien har dock av både europeiska invandringskritiker och sina grannländer i Mellanöstern anklagats för att sprida religiös extremism runt om i världen. Wikileaks hävdar till och med att de direkt understött terrorgruppen Islamiska staten.

Huruvida detta nu kommer att ändras återstår att se. Klart är dock att landet fortfarande är mycket konservativt i många avseenden. Även om kvinnor nyligt tillåtits att köra bil kan de till exempel inte själva öppna bankkonto eller resa med sina barn.

Källor:
Saudiarabien kungör ny syn på islam
Nu får kvinnor köra bil – här är allt annat de inte får göra

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

1
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Allan Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Allan
Medlem

Det vore bättre om judelydstaten Saudiarabien förespråkade öppen judiskhet, för då skulle relationen med deras chefer i Israel och Jewnited states snart bli frostig och då skulle båda sorterna semiter kunna ställa till mindre problem för oss.

https://www.nordfront.se/judarna-gav-oss-muslimerna.smr