Saudiarabien: ”Iran värre än Hitler-Tyskland”

UTRIKES. Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman tycker att Iran är värre än Hitler-Tyskland. Samtidigt erkänner han i praktiken Israel, något som ses som kontroversiellt inom arabvärlden.

Mohammed bin Salman.

I en intervju med den amerikanska tidningen The Atlantic går det sunnimuslimska kungadömet Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman hårt åt den shiamuslimska regionala konkurrenten Iran. Bland annat menar kronprinsen att det som Irans högste andlige och politiske ledare ayatolla Ali Khamenei gör ”får Hitler att se bra ut”.

— Hitler gjorde aldrig det som Irans högste ledare försöker sig på. Hitler försökte erövra Europa. Irans högste ledare försöker erövra världen, menade bin Salman.

Iran och Saudiarabien är oense i de flesta konflikter i regionen, däribland Syrien där Saudiarabien stöder islamistiska rebeller medan Iran stöder president Bashar al-Assad. Konflikten gäller även Israel där Iran stöder den radikala palestinska motståndsrörelsen Hamas medan Saudiarabien har en betydligt mildare inställning.

bin Salman erkände också i intervjun i praktiken Israels rätt att existera inom 1967 års gränser, något som är kontroversiellt i arabvärlden med tanke på den judiska statens behandling av muslimer.

— Jag tycker att palestinier och israeler har rätt till var sitt land, sa kronprinsen.

Han menade också att Israel och Saudiarabien ”delar många intressen” och att han inte har några problem med judar. De båda länderna har, vilket är fallet med de flesta arabländer, ännu inga diplomatiska relationer. Flera bedömare tror dock att en normalisering mellan Israel och delar av främst den sunnimuslimska arabvärlden är på gång.

Källa:
Saudi crown prince: Israelis have right to their own land

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
GrottbjörnenKarlKlausVeraKarl A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Christian Hamilton
Medlem

Den där halshuggarprinsen verkar vara mer och mer beroende av Israel som personligt skydd. Nämner inte USA eftersom den staten bara är en vasall till judea och all världens sionister.

Karl-Путин A
Medlem

Den gamle kryptojuden. Hade inte Israel och dess proxyarmé USA varit hans personliga livvakt, pga oljan, så hade hela hans släkt varit halshuggna för länge sen.

De demokratitörstande länderna USA och Sverige tycker tydligen att Saudiarabien är ett föredöme i det avseendet, eftersom Sveriges första feministiska regering röstade in Saudi i FNs kvinnokommission.

Vera
Medlem

Iran värre än Hitler Tyskland – alltid den stackars Hitler – 1. Vi kvinnor fick utbilda oss 2 slapp hucklelagen, 3 vi fick vinka – bättre än i Löfvens demokrati.

Klaus
Medlem

Alla islamiska samhällen är sämre än nationalsocialistiska samhällen som inte på något sätt är dåliga. Nationalsocialismen är det bästa systemet som finns för folket men inte det bästa för kultur- och rasfrämmande parasiter, imperialister och judiska världshärskare (Illuminati).
Men Iran har inte heller gaskammare.

Karl
Medlem

Förtala inte Hitler!

Hell seger!

Grottbjörnen
Medlem

det räcker nog att man viftar med en 100-lapp framför honom så säger han vad som helst