Satirtecknaren Hans Lindström är död

INRIKES. Satirtecknaren Hans Lindström är död. På senare år riktade han främst sin satir mot det moderna samhället med fenomen som mångkulturen, vuxna ensamkommande ”flyktingbarn” och förortsvåld.

Exempel på Hans Lindströms satir. Skärmbild: Facebook.

Satirtecknaren Hans Lindström är död, skriver Nya Dagbladet. Han blev 71 år.

Beskedet om hans bortgång lämnades av familjen på Lindströms egna hemsida Bonton, där det dagligen brukade publiceras en ny satirteckning av honom:

Han lämnade jordelivet på samma sätt han kom, med papper och penna i handen. Att teckna var hans terapi. Att få andra att skratta åt livets vansinne var hans liv. Nu finns han inte längre, men hans teckningar och vår kärlek till honom lever för evigt.

Lindström kombinerade ofta humor med satir i sina teckningar och fick många gånger stort genomslag.

Teckningarna publicerades i en rad tidningar, så som Dagens Nyheter, Arbetet, Hemmets veckotidning, Hundsport och Uti vår hage men även i ett 20-tal separata seriealbum.

Under de sista åren var det främst på den egna hemsidan som nya teckningar kunde ses.

Lindström riktade på senare år allt mer av sin satir och humor mot det moderna samhället, mångkulturen, vuxna ensamkommande ”flyktingbarn”, islamistisk extremism, förortsvåld, ökad fattigdom bland äldre samt andra destruktiva företeelser och missförhållanden.

Han arbetade som industriarbetare, betongarbetare, sjukvårdsbiträde och truckförare innan han valde att 1980 utbilda sig till ämneslärare i Växjö. Därefter blev han filosofie doktor vid Lunds universitet.

Exempel på Hans Lindströms satir. Skärmbild: Facebook.

 

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
2 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments