SAS hånfulla antinordiska reklam upprör: ”Absolut ingenting är sant skandinaviskt”

ANTINORDISK REKLAM. Flygbolaget SAS får hård kritik för en reklamfilm som attackerar nordisk kultur.

SAS – tidigare Scandinavian Airlines – är ett flygkonsortium baserat i Norge, Sverige och Danmark. SAS har dock nu valt att gå ut med en reklamfilm som utgör en aggressiv attack mot de folk som byggt upp de länder som företaget är baserade i.

Samtidigt som bilder rullar på bland annat blonda flätor och en mor som gratulerar sin dotter på dennes födelsedag säger reklamens speakerröst att ”absolut ingenting är sant skandinaviskt”.

”Allting är kopierat” menar rösten vidare, som bland annat menar att föräldraledighet kommer ifrån Schweiz och att midsommarstången kommer från vårt germanska brödrafolk tyskarna.

Meningen ”vi är inte bättre än våra vikingaförfäder” som följer därefter avslutas komiskt nog av en svart person. Meningen anspelar på att vikingarna inspirerades av andra kulturer och anammade och modererade saker utifrån som de gillade.

”Skandinavien togs hit bit för bit” menar speakerrösten i sluttampen.

I skrivande stund har filmen 110 gillamarkeringar och 2 845 nedåttummar på Youtube.

Reklamen har även fått spridning på Twitter där kritiken mot den inte är nådig bland användarna, som bland annat kopplar två av de antinordiskt rabblande barnskådespelarna med de obehagliga systrarna i filmen The Shining.

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
4 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Bo
Nybörjare
Bo
6 månader sedan

Hatpropaganda är vad det är. Kan här anas starkt kroknäst inflytande i styrelsen för ”Scandinavian” Airlines System. Näsorna bakom denna film droppar kulturmarxistiskt PK-snor. Flyg och far. SAS har sett sina skandinaviska dar. För bolag som inte vet hut kan sagan snart vara slut.

Henke Himmlär
Nybörjare
Henke Himmlär
6 månader sedan

Så jävla trött på antisvenska svenskar som vill förstöra framtiden för mig och mina barn.

Det måste börja bli konsekvenser på riktigt.

Klaus
Nybörjare
Klaus
5 månader sedan

Det kan befaras att SAS har lika vansinniga piloter.

Lingonet
Nybörjare
Lingonet
5 månader sedan

De skulle berätta om bl.a. arbetarskyddslagar, lagstadgad semester, 40 timmars arbetsvecka djurskyddslagar m.fl. som sverige kopierade rakt av från nationalsocialistiska tyskland.