SAS-chef greps påverkad av metamfetamin på jobbet

INRIKES. En SAS-chef i en central och säkerhetsklassad position och med tillgång till Arlandas skyddade zoner, greps i höstas på sitt arbete av polisen med kristalliserat metamfetamin på sig. Personen var dessutom påverkad av narkotika vid tillfället.

Den SAS-chef som greps hög på kristalliserat metamfetamin på jobbet var inblandad i Sveriges största metamfetaminhärva genom tiderna. Foto: Arpingstone (Public Domain).

En SAS-chef i en central och säkerhetsklassad position var inblandad i den största metamfetaminhärvan i Sveriges historia.

I härvan, som passerat tämligen obemärkt i svenska medier, fanns ett 70-tal inblandade personer med både kändisar, personer på nyckelpositioner på myndigheter och i stora företag, bland andra en vd på ett storbolag, en känd designer och en artist (Andreas Lundstedt).

SAS-chefen avslöjades den 5 november i Frösundavik strax utanför Stockholm, då polisen gjorde ett nerslag på arbetsplatsen. Han visiterades av polisen och det visade sig att han hade en glaspipa kristalliserat metamfetamin på sig.

Metamfetamin är så starkt att det kallas ”dödsdrogen” av polisen.

SAS-chefen greps och ett urinprov visade att han var påverkad av metamfetamin.

— Det här är ytterst allvarligt, att man hittar någon på arbetsplatsen som använder narkotika. Och på en arbetsplats där man har ett högt riskansvar för luftfarten, uttalade flygsäkerhetsexperten Hans Kjäll.

SAS försökte i ett mejl till TV4-nyheterna tona ner chefens position och skrev att han endast haft en ”administrativ tjänst i företaget”. Men TV4-nyheternas källor kunde berätta att chefen ifråga hade en central och säkerhetsklassad position på flygbolaget som även innebar att han bland annat hade tillgång till skyddade zoner på Arlanda.

För SAS innebar den knarkande chefen även att företaget utsattes för säkerhetsrisker i och med risken för utpressning och utnyttjande från kriminella nätverk.

Källor:
SkandalSAS-chef greps med crackpipa på jobbet – var hög på metamfetamin
SAS-chef greps med crackpipa på jobbet – hög på ”dödsdrogen”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
4 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
KlausCaesar-AureliusRokvikenLingonet Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Lingonet
Medlem

Det låter som de fått tag i högsta hönsen i svenska antifa.

Rokviken
Medlem

Undra på att säkerheten ser ut som den gör på Arlanda.
https://samnytt.se/kalla-inifran-swedavia-allvarliga-sakerhetsbrister-pa-arlanda/

Caesar-Aurelius
Medlem

comment image

comment image

Rokviken
Medlem

Är det kursfallet som illustreras?

Klaus
Medlem

I det här fallet beröm till polisen.