Sara Netanyahu åtalad för ett flertal brott

ISRAEL. Israels premiärminister Benjamin Netanyahu har länge utretts för korruption. Men medan utredningarna mot honom drar ut på tiden, åtalas hans fru för bedrägeri.

Sara Netanyahu.

Judinnan Sara Netanyahu åtalades under torsdagen för ett flertal brott, däribland ekonomiska bedrägerier, förskingring och missbruk av allmänna medel. Hon anklagas också för trolöshet i samband med vad som kallas ”Prepared Food Affair” där hon anses ha använt 96 000 dollar av Israels skattepengar för att beställa hem cateringmåltider tillagade av stjärnkockar, trots att paret Netanyahu redan hade personlig kock i sitt privata hem, vilket de ljög om. Sara Netanyahu beordrade att anställningen av en personlig kock skulle hemlighållas. Enligt den israeliska tidningen Haaretz var ”hon var medveten om att beställa cateringservice utifrån hushållet som hade en anställd kock bröt mot reglerna”.

Den dåvarande vice generalchefen för materiella och operationella resurser, juden Ezra Seidoff, intygade att Saras lögner var sanna. Han har därför också åtalats.

Sara Netanyahu har systematiskt agerat för att kringgå eller bryta mot lagar som rör premiärministerns hushåll för att genom bedrägerier tillskansa sig statlig finansiering för en lång rad utgifter som hon har ådragit sig. Detta enligt åtalet mot henne, som öppnades efter att hon vägrade betala för leveranser och tjänster som utförts för hennes skull.

Det är inte första gången som fru Netanyahu hamnat i klammeri med rättvisan. Hon har länge anklagats för att behandla folk, även andra judar, kränkande. Hon lever också mycket extravagant och blir ofta kritiserad för sitt leverne som betalas av staten. 2016 dömdes hon till att betala en man 42 000 dollar i skadestånd efter att ha misshandlat honom. Ett flertal anställda har anklagat henne för kränkande behandling, men alla sådana anklagelser har hon med bestämdhet avfärdat.

Maxstraffet för hennes förskingringar är enligt israelisk lag fem års fängelse. Ännu har inte datum utsetts för rättegångsförhandlingar.

Hennes make, premiärminister Benjamin Netanyahu,är också föremål för en lång rad polisutredningar rörande korruption. Han förnekar att han skulle ha gjort något som helst fel beträffande alla punkter han hittills misstänks för. Han avfärdar all kritik mot honom och hans fru som ”häxjakter” som massmedia är skyldiga till. Men han misstänks samtidigt för att ge redaktören för dagstidningen Yediot Ahronot, juden Arnon Mozes, särskilda fördelar för att Mozes ska skriva väl om honom i tidningen.

Källor:
Sara Netanyahu Charged With Fraud for Ordering $96k Worth of Meals From Gourmet Chefs
Wife of Israel prime minister charged with fraud over alleged misuse of public funds

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

10
Lämna en kommentar

Please Login to comment
8 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
RokvikenKarlCaesar-AureliusTommy OlsenMarcus Hansson Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Jag tyckte att det stod: ”Satan Netanyahu åtalad för ett flertal brott” samtidigt som jag med ett öga läste rubriken och med det andra ögat tittade på bilden.

Pierre
Medlem

Honsemiten ser tamejfan ut som E.T.

Lotta
Medlem

Mer lik Grinchen tycker jag. Höhö!

Pierre
Medlem

He he med en liten släng av Michael Jackson… ;)

Sverker
Medlem

Att deras avkomma också är en fuling, fullbordar denna judiska mönsterfamilj!

Detta är bara ett exempel!
https://edition.cnn.com/2018/01/09/middleeast/israel-netanyahu-son-strip-club-recording-intl/index.html

Marcus Hansson
Medlem

Benjamin Netanyahu värdesatte nog hennes långa fingrar mer än hennes ansikte.

Tommy Olsen
Medlem

Etter å ha sett bildet her, forstår jeg godt Benjamin Netanyahu mener det er en heksejakt.

Caesar-Aurelius
Medlem

Sara Netanyahu liknar den här:
comment image/revision/latest?cb=20151212023933

Karl
Medlem

Hur i helvete ser hon ut?

Rokviken
Medlem

Hon borde sättas i motsvarande läger som de tyska soldaterna fick utstå efter andra världskriget där straffet blev plågsam svält och slutligen död.