Säpoboss tycker att Motståndsrörelsens ”skrämselkapital” är ”lite för högt”

SVERIGE. Säpobossen Klas Friberg och judiska DN varnar för ”högerextremt våld”. Samtidigt erkänner man att hotet egentligen kommer från så kallad islamism.

Säpobossen Klas Friberg på Almedalsveckan. Foto: Nordfront.

I en intervju med Säpobossen Klas Friberg på DN inleder man med att hetsa mot Nordiska motståndsrörelsen. ”Flera organisationer har avstått från att besöka politikerveckan i år på grund av nazisterna”, skriver den judiska tidningen.

Friberg menar också att problemet med Nordiska motståndsrörelsen är organisationens ”skrämselkapital”. Exakt vad han menar är något oklart, men eventuellt kan det handla om judiskägda tidningars rubriker såsom ”Säpochefen varnar för högerextremt våld” följt av påståenden om att Nordiska motståndsrörelsen är skyldiga till att flera organisationer inte deltar på Almedalsveckan.

Säpochefen anser dessutom att det så kallade skrämselkapitalet är ”lite för högt” och att faran med att delta på samma politikervecka som Motståndsrörelsen är överdriven.

— Det gör att väldigt många människor blir rädda för dem och det har jag full respekt för. Men de lever väldigt mycket på sitt skrämselkapital. De når sina mål genom att få människor att kanske inte åka hit [till Almedalen, reds. anm.] eller inte fullt ut kunna uttrycka sina uppfattningar.

Exakt hur Nordiska motståndsrörelsen har fått människor att inte åka till Almedalen eller varför detta skulle vara ett mål för organisationen förklarar han dock inte. Däremot avslöjar Friberg att det inte är någon organisation, utan enskilda personer, som egentligen står för hotet om ”högerextremt våld”.

— Christchurch där, utan att ta detaljer om gärningsmannen, en individ som antagligen inte varit organiserad i någon motsvarande vit makt-miljö dragits in i den här radikalnationalistiska ideologin och ansåg sig kunna ta lagen i egna händer och för att påverka samhället begå de fruktansvärda brott han gjorde. Det är den typen av risker vi ser.

På fråga ifall något liknande Chrusthurch skulle kunna hända i Sverige svarar Friberg:

— Ja, men att personer skulle kunna radikaliseras snabbt och ta lagen i egna händer finns det en potentiell risk för i alla västvärldens länder.

När det kommer till terrordåd är det dock den så kallade islamistmiljön som står för det främsta hotet, konstaterar DN och Friberg. Men det finns även ett ”långsiktigt underrättelsehot”, enligt Friberg.

— Jag vill inte värdera vilket som är störst. Det som ligger närmast till hands och som vi pratar mest om är terrorhotnivån och terrormiljön vi har i Sverige. Det andra är underrättelsehotet där statliga aktörer riktar uppmärksamhet mot oss och mot verksamhet som bedrivs i Sverige. Det är viktigt att framhålla underrättelsehotet. Men underrättelsehotet är långsiktigt, det är uthålligt från de statliga aktörer som vill kartlägga, stjäla och förbereda för att kunna störa oss i framtiden.

Källa:
Säpochefen varnar för högerextremt våld

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

5
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
RokvikenRickardKlausChild-Of-GodJ.N. Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
J.N.
Medlem

Det existerar inget ”skrämselkapital”, andra politiker undviker Palmedalen endast för att det är obehagligt att behöva ertappas med lögner, och få byxorna neddragna offentligt, så på det viset är dem ju skrämda.

Vettiga motståndare hade så klart åkt dit och ”krigat” för sin sak, d.v.s för globalismen och massinvasionen m.m.

Rickard
Medlem

Kolla på Swebbtv när dom ska ha en intervju med SSU https://youtu.be/eY2-YY-iUnU staben runt politikerna blir livrädda att deras marionettdockor ska säga något dumt när dom får kritiska frågor av intervjuaren

Rokviken
Medlem

Det går inte att gömma sig bakom ett teatermord hur länge som helst.

Child-Of-God
Medlem

skrämmande att SÄPO tar upp Christchurch då det med stor sannolikhet inte var något annat än en plojj från de onda makterna som verkar inom regeringarna. visst finns det en snubbe som de låst in och som erkänt i princip, men man ska knappast lita på människor, och definitivt inte mördare. och med andra ord, knappast på de som säger sig mörda heller!

men sen finns det ju de som ser ljuset från Herren och omvänder sig. Paul t-ex.

Klaus
Medlem

Skrämsel utgår från judarnas och segermakternas lögner om Auschwitz och det nationalsocialistiska Tyskland. Den judisk-kommunistiska Sovjetunionen var ett skrämselsystem, i Tyskland jublade befolkningen (kvinnor lika som män) över arbetspolitiken, socialpolitiken, familiepolitiken och befrielsen från Versaille-diktatet och judarnas världsherravälde. NS-Tyskland var skräck för Rothschild-klanen och de andra världsherravälde-judarna.