Säpo varnar för ”högerextremt” våld: ”Personer kan radikaliseras”

INRIKES. Den så kallade vit makt-miljön är snart inte längre bara ”liten och organiserad”, vilket ökar risken för våldsdåd från radikaliserade individer. Detta varnar nu Säpo-bossen Klas Friberg för.

Säpobossen Klas Friberg på Almedalsveckan. Foto: Nordfront.

Säpobossen Klas Friberg varnar för att den så kallade högerextremismen håller på att sprida sig långt utanför det Säpo kallar för ”vit makt-miljön”, och att detta kan leda till större risk för våldsdåd.

— Vi har en strömning där vi ser att idéer och propaganda runt omkring den högerextrema våldsbejakande ideologin ökar. Vi befarar att fler individer tar till sig dem och det kan då vara personer som i dag inte är organiserade i den våldsbejakande vit makt-miljön, säger Friberg till TT.

Men det är inte de så kallade vit makt-organisationerna som utgör ett attentatshot, utan personer med ”kopplingar” till dessa.

— Vi har tyvärr sett ett antal dåd ute i världen, jag syftar i första hand på de tragiska och avskyvärda brotten som har skett i Christchurch, El Paso och även det grova brott som skett i Norge, som vi i dag inte vet så mycket om men som vi befarar hade kunnat bli mycket värre än det blev, fortsätter Friberg.

— Här ser vi exempel på personer som inte ingår i någon vit makt-miljö men som har tagit till sig den här typen av radikalnationalistiska idéer.

Friberg menar att ”högerextremism” nu riskerar att gå från ”något extremt till något normalt”, vilket gynnas av ”en hätsk retorik och ökad polarisering”. Säpobossen anser att detta måste ”bemötas i tid av hela samhället”.

Tidigare har Klas Friberg hävdat att så kallade högerextremister ”dagligen begår brott” för att ”påverka samhället på ett icke-demokratiskt sätt”.

Källa:
Säpo varnar för mer högerextremt våld

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
8 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Vera
Nybörjare
Vera
11 månader sedan

Klas Friberg – vilka bränner bilar? Vilka våldtar , vilka överfaller värnlösa barn och gamlingar? Sprängningar m. m. Medan ert folk dillar i sammanträden och pekar åt fel riktning – sker allt detta i ökande takt –

VI har ögonen öppna och vill förhindra axelleringen av våldsdåden med en nationalsocialistisk politik men vi föbjuds att verka i normala former och är ni så indoktrinerade måste vi reagera i vår KÄRLEK till fosterlandet med andra metoder.

Sigfrid
Nybörjare
Sigfrid
11 månader sedan

Klas Friberg är ännu en globalistlakej som enbart tänker på sin egen karriär och skiter i folket som avlönar honom.

Jim
Nybörjare
Jim
11 månader sedan

Ja du Klas, låt oss jämföra detta med att drilla en gädda.
Ju mer gäddan (ni) stretar emot, desto tröttare blir den, och blir tillslut håvad, klubbad, och uppäten.

Anders Jonsson
Nybörjare
Anders Jonsson
11 månader sedan

Klas Friberg är en vidrig folkförrädare som arbetar för ett JUDISKT kontrollerat och styrt ekonomiskt-medialt-politiskt (((system))) som är fientligt mot det svenska folket.

Han är en terrorist och fiende till vårt folk. Han är en av alla dessa statstjänstemän som har sålt sig till den onda fienden för pengar och makt.

Jag såg honom själv stå och blåljuga om Nordiska motståndsrörelsen i Almedalen.

En riktigt vidrig maktmänniska!

Caesar-Aurelius
Nybörjare
Caesar-Aurelius
11 månader sedan

Klas ”suger av poliskollegor i polisbastun” Friberg borde hålla truten.

Klaus
Nybörjare
Klaus
11 månader sedan

Illuminati-regeringens svart-makt-miljö är kriminell.

Ding-Ding
Nybörjare
Ding-Ding
11 månader sedan

Tjena Klabbe. Tack för gratisreklamen och de varma orden.

Rokviken
Nybörjare
Rokviken
11 månader sedan

Klas Friberg – kanske bränner de upp din bil, bostad eller fritidshus. Eller knivrånar dig och din familj på allt värde. Men som säpoagent kanske du har livvakter. Det hade inte mitt barn.
Allas lika värde!