Säpo utreder militärer för att ha hotat rikets säkerhet

INRIKES. Säpo utreder ett tiotal personer, vissa med koppling till Försvarsmakten, som misstänks ha ”hotat rikets säkerhet”.

Svenska säkerhetspolisen, Säpo, säger att de sedan 2017 utreder ett tiotal personer misstänkta för att ha ”hotat rikets säkerhet”. En del av personerna ska ha kopplingar till Försvarsmakten. Brottsrubriceringen är hemligstämplad och förundersökningssekretess råder.

Källor till Ekot hävdar att en av de misstänkta ska ha ”tagit befattning med hemliga uppgifter rörande förhållandena av hemlig natur, av stor betydelse för rikets försvar”. Enligt Stefan Ryding-Berg, tidigare chefsjurist på Försvarsmakten, innebär detta att personen ”utan tillstånd […] har tagit del utav eller vidarebefordrat hemliga uppgifter”.

Flashback spekuleras det bland annat om ”högerextremister”, muthärvor och Rysslandsvänliga krafter inom försvaret.

När Säpo ska utreda de styrande politikerna – som skapat ett samhälle med mängder av gängskjutningar, sexualbrottsrekord och intensifierat folkmord på svenskar – för att hota rikets säkerhet är högst oklart.

Källa:
Ekot erfar: Misstänks ha hotat Sveriges försvar

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
1 Kommentar
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments
Fredrika
Nybörjare
Fredrika
1 år sedan

Knapphändig nyhet även från Ekot. Men jag undrar om det inte är tvärt om så att de infångade militärerna är narionalister som vill motarbeta överlämnandet av Sverige till FN och Federal Reserve. De är i så fall inte ett hot mot rikets säkerhet utan utgör ett skydd mot hoten mot rikets säkerhet. Möjligen är de i så fall ett hot mot den främmande maktens dominans av riket. Kanske är de de vettigaste medlemmarna av Säpo. Säpo är en kriminell organisation. Det bevisas av att de betraktar oskyldiga medborgare som kriminella fast de inte begår någon brottslighet. Det har de själva… Läs mer »