Säpo och Polismyndigheten stärker samarbetet inför valet – ska bekämpa ”politisk extremism”

INRIKES. Inför valet stärks samarbetet mellan Säkerhetspolisen och Polismyndigheten, bland annat genom att Säpo har delat med sig av sitt åsiktsregister till polisregionerna.

Efter att impopuläre rikspolischefen Dan Eliasson avgick i slutet av januari valde regeringen att utse den tidigare Säpo-chefen Anders Thornberg till ny rikspolischef. Samtidigt belönades Region Västs polischef Klas Friberg för polisiära trakasserier gentemot oppositionella i Västsverige genom att befordras till ny Säpochef.

— Vi ska arbeta mer förebyggande och mer reaktivt, förklarade rikspolischef Thornberg i samband med att han tillträdde.

Samtidigt flyttades den avsatte Eliasson till den orwellianska och paranoida Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), där han ska leda arbetet i att bekämpa oppositionella röster med systemtrogen lögnpropaganda. Som myndighetsboss med ansvar över MSB blir han i praktiken en socialdemokratisk propagandaminister.

Nu tycks omförflyttningen av personal mellan de två polisiära myndigheterna ha burit frukt. I ett gemensamt pressmeddelande som publicerades under fredagen skriver Säpo och Polisen att man har för avsikt att intensifiera samarbetet inför valrörelsen, med tanke på ”de politiska extremistmiljöerna”:

För att möta hotet och motverka brottsligheten, tillväxten och radikaliseringen inom de politiska extremistmiljöerna krävs därför nära samverkan mellan många samhällsaktörer. Detta gäller särskilt under valår, då antalet aktiviteter inom de politiska extremistmiljöerna historiskt sett ökar.

— Säkerhetspolisen och Polismyndigheten har under de senaste åren utvecklat sin samverkan på ett betydande sätt. Det gäller även samverkan med andra samhällsaktörer. Det här är en strategi som visat sig vara effektiv och som ger resultat, kommenterar säkerhetspolischef Klas Friberg.

Som exempel tar man upp att Säpo inför årets val har delat med sig av ”regionala underrättelsebilder” till polisregionerna, med andra ord ett register över vilka personer som finns inom regionernas verksamhetsområde och som hyser åsikter som Säpo anser vara ”extrema”.

— Vi behöver fortsätta utveckla samarbetet, bland annat genom att skapa oss en bättre gemensam bild av hotet från den politiskt motiverade extremismen och ta fram en gemensam strategi för att möta hotet. Tillväxten i extremistmiljöerna oroar och alla goda krafter i samhället måste gemensamt arbeta för att bryta den, säger Klas Friberg.

Källa:
Samverkan mot politiskt motiverad brottslighet redovisas

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

8
Lämna en kommentar

Please Login to comment
6 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
FredrikaVictorGrottbjörnenKarl AMikael Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Ingemar
Medlem

Det här är ett sätt för en diktatur att förfölja och hindra laglig politisk opposition.

Död åt folkmordsregimen!

Länge leve ett befriat och enat Norden ☀️

Joss
Medlem

Jag förlorade just ett jobb på grund av SÄPO. Jag kommer få ett nytt jobb, för jag är bra.
Allt som finns kvar från säpos terror är hat mot säpo. Jag har jobb, säpo är lögnare och äckel och världen fortsätter mot den katastrof som vi alla kämpat för att undvika.
Grattis! Säpo!

Jan Hjelm
Medlem

”Samverkan med andra samhällsaktörer” Läs: Bankerna.

Mikael
Medlem

Bland annat

Karl-Путин A
Medlem

Och judiskmakt-organisationer: Expo, SKMA, Paideia, WIZO, Judiska centret Stockholm, Judiska förbundet, Judiska centralrådet mfl mfl.

Grottbjörnen
Medlem

Hoenecker lyckades inte lägga locket på i DDR på 80-talet där kommunistpartiet hade total kontroll, så varför tror dagens marxister att de ska lyckas?

Victor
Medlem

Har själv nyligen blivit utsatt för trakasserier av Säpo. Fega kräk. Stå på er och ta ingen skit kamrater!

Fredrika
Medlem

Existensen av dessa ”Romregister” över oliktänkande kommer inte att ifrågasättas, vare sig etiskt eller juridiskt.

Så går det till i ett land där en folkmordsregering kämpar FÖR brottsligheten som de själva tillhör istället för MOT den.