Säpo kallar in förstärkning

INRIKES. Efter fredagens terrorattentat i Paris kallar Säpo in personal. Säpo meddelar även att de har direktkontakt med den franska säkerhetspolisen.

Säpo kallar nu in extrapersonal efter fredagens terrorattentat i Paris och personal finns på plats i den franska huvudstaden. Säpo meddelar även att de har direktkontakt med fransk säkerhetspolis. Det finns idag inget som tyder på att personer med svenskt medborgarskap ska ha varit inblandade i attentatet.

I Sverige finns nu runt 120 personer som har återvänt efter att ha krigat i Syrien för islamistiska extremister. I Syrien och Irak befinner det sig drygt 125 svenska medborgare som vill ansluta sig till de väpnade konflikterna. Enligt Anders Kassman, operativ chef på Säpo, ska hotbilden mot Sverige inte ha förändrats, utan den ligger kvar på förhöjd nivå.

— Vi har i Sverige ett antal personer som har avsikt och förmåga att utföra terrorattentat. Det är personer som vi har mycket god koll på, säger Kassman.

Säpo ska även undersöka om det finns någon risk för eventuella hämndaktioner mot muslimer i Sverige.

— Vi ska undersöka om hotbilden mot till exempel flyktingförläggningar och moskéer ökar ytterligare, säger Kassman.

Källa:
Säpo kallar in personal efter Parisdåd

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments