Sannolikt att zigenare får skadestånd för ”romregistret”

INRIKES. Trots att det så kallade romregistret var fullt lagligt kommer skattebetalarna troligen att få ersätta zigenarna ändå.

Trots att det så kallade romregistret, där bland andra kriminella zigenare återfanns, visade sig vara fullt lagligt kommer de registrerade zigenarna sannolikt att få skadestånd ändå. Att polisen upprättar register knutna till kriminella personer och deras omgivning är inget unikt för den zigenska gruppen. Trots detta valde Dagens Nyheter förra året att inleda en hetskampanj mot Skånepolisen som fick ett stort uppslag i medierna.

Nu har Säkerhet- och integritetsskyddsnämnden, SIN, överlämnat 180 anmälningar till Justitiekanslern från personer som funnits i registret.

– I våra kontroller har vi konstaterat allvarliga fel som kan medföra skadestånd, till exempel att det saknas samband mellan befarad brottslighet och de personer som registrerats, säger Patrik Skogh, enhetschef på SIN.

Källa:
Registrerade får troligen skadestånd

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments