Sannfinländarna tar plats i borgerlig regering

FINLAND. Invandringskritiska partiet Sannfinländarna tar nu plats i en borgerlig regering i Finland.

riksdagsvalet-finland-2015

Juha Sipilä, partiledare för finska Centern och ny statsminister, har nu meddelat att Sannfinländarna kommer att ingå i en borgerlig regering tillsammans med Samlingspartiet (motsvarande Moderaterna).

De tre partierna har sammanlagt 124 riksdagsledamöter i riksdagen jämfört med 76 representanter från oppositionspartierna.

Sipilä uppger att valet inte varit lätt. På en presskonferens uppger han att han försökt bilda regering med de fyra stora, däribland Socialdemokraterna som fick 16,5 procent, men att förhandlingarna strandade. En regering med Centern, Socialdemokraterna och Sannfinländarna var också en variant, uppger Sipilä.

Sannfinländarna har inget formellt samarbete med Sverigedemokraterna då det svenska partiet anses för extremt. Partierna sitter i olika grupper i Europaparlamentet men har båda en relation till Dansk Folkeparti.

Källa:
Det blir en borgerlig regering, SFP ute

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om