Slopade intagningsprov ska få in fler på polisutbildningen

INRIKES. Enligt ett nytt förslag från polisens HR-avdelning ska fyskraven för att komma in på polisutbildningen slopas. Istället vill man att de som misslyckas med intagningsprovet ska få möjlighet att genomföra provet senare under utbildningen.

Av 1695 sökande misslyckades totalt 305 personer med de fystester man måste klara för att komma in på polisutbildningen.

På grund av brist på poliser presenterar nu polisens HR-avdelning ett förslag om att fyskravet för att komma in på polisutbildningen ska slopas. Istället ska de studenter som misslyckas med provet få möjlighet att träna upp sig under utbildningstiden och genomföra provet innan de får ut sin examen.

— Vi ser inte det här som en sänkning av kraven. Man behöver fortfarande klara fyskraven för att examineras, säger Stefan Wehlin som är gruppchef på HR-avdelningen och ansvarig för arbetet att attrahera till polisutbildningen.

Stefan Wehlin anser dock att förslaget kan leda till ökade kostnader:

— Om vi bekostar en utbildningsplats för någon som inte blir kvar på grund av att de inte lyckas träna upp sig är det så klart ett problem. Vi måste titta på detta noga – är det resurseffektiv ur ett ekonomiskt perspektiv?

Källa:
Förslag: Sänkta fyskrav ska få in fler på polisutbildningen

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Alexander VikstromFredrikaAllan Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Allan
Medlem

De enda kriterier som behöver vara uppfyllda för att bli en god (((system)))lakej – Shomrim, är obefintligt samvete, moral och intelligens. Snart är ZOG i mål med detta.

Fredrika
Medlem

Det kommer att räcka med en försäkran att man inte har något med Nordiska Motståndsrörelsen att göra. Och det är det ju ytterst få av de rasfrämlingar de vill rekrytera, som har.

Alexander Vikstrom
Medlem

Eller att aspiranter är allmänt illasinnade emot det nordiska folket.