Sandro Scocco: ”Sverige skulle behöva dubblad invandring”

MASSINVANDRINGEN. Vänsterekonomen Sandro Scocco anser att Sverige behöver dubbla asylinvandringen och att invandringskritikerna bygger sina argument på känslor och tyckande, inte fakta.

Sandro Scocco. Foto: Twitter

Det är i Aftonbladet ledares podcast Den ideologiska frågan som Anders Lindberg, politisk chefredaktör på Aftonbladet, intervjuar vänsterekonomen och statsvetaren Sandro Scocco.

Scocco är idag anställd som chefsekonom på vänstertankesmedjan Arena idé och har i dagarna kommit ut med boken Och några, antar jag, är ok! Varför nationalistiska vänstern är en återvändsgränd och nationalistiska högerns ärende inte är främlingsfientlighet.

I podden beklagar sig Scocco över att debattklimatet i Sverige har förändrats och att det numera är invandringsförespråkare som har svårt att komma till tals.

— I min privata sfär bland människor är det många som upplever att det är rätt jobbigt kring middagsbordet … den har blivit så homogen den här tidsandan att alla invandrare är kriminella, ingen jobbar, de lever bara på socialbidrag och så vidare. De som inte har den här uppfattningen får väldigt svårt att försvara sig, säger Scocco.

Därför är ett av syftena med hans nya bok att ge massinvandringsvurmarna argument som sägs bygga på ”fakta” och ”forskning” som de ska kunna använda för att täppa till munnen på kritiker och nationella.

Scocco vill göra upp med idén om invandringen som en kostnad för samhället och hänvisar till den ökande andelen gamla människor som ett argument för att kraftigt öka asylinvandringen.

— Man kan definitivt säga, om man tittar på asylinvandring, att vi nog klarar men än idag. Vi talar om 50 000 som avser att bo i landet. Vi skulle behöva det tillskottet, säger han och påpekar att det är en liten siffra jämfört med potentialen på arbetsmarknaden.

Han tycker att Sverige borde gå tillbaka till samma invandringspolitik som innan flyktingkrisen 2015.

I programmet påstår Scocco att ”forskning” som han presenterar i sin bok visar att ”utlandsfödda jobbar mer är svenskfödda per person”, och att detta skulle vara ett argument mot att invandrarna inte jobbar.

Sedan kommer det fram i intervjun att av personer i arbetsför ålder (20-64 år) är det betydligt fler svenskfödda som jobbar. Några siffror på hur det går ihop att det i övriga åldersgrupper (0-20 och 64+) skulle vara fler utlandsfödda som jobbar ger inte Scocco.

Vänsterekonomen Scocco menar också att massinvandringen inte utgör någon kostnad för det svenska välfärdssystemet.

— När det gäller välfärdssystemet visar studier att utlandsfödda tar ut mer pengar ur systemet än de sätter in. Men det är ju helt enkelt fråga om en omfördelning av pengar, jag tycker det är fel när man kallar det en kostnad, trollar ordkonstnären Scocco.

Han menar också att den svenska integrationspolitiken inte alls har misslyckats utan är ”mycket bättre än sitt rykte”.

Hela intervjun går att höra via nedanstående länk.

Källa:
”Sverige skulle behöva dubblad invandring”

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
RokvikenSigfridEthnyGrottbjörnenJan Hjelm Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Caesar-Aurelius
Medlem

eller bättre: ”Sandro Scocco skulle behöva dubbla skott i nacken”

Jan Hjelm
Medlem

Han har haft hål i huvudet i många år nu.

Grottbjörnen
Medlem

han måste nog ha förkrympt hjärna så dum som han är, så det kan nog gå att missa även om man skjuter honom rakt i huvudet.

Sigfrid
Medlem

Skulle gärna hålla i avtryckaren.

Ethny
Medlem

Jag önskar att han får uppleva allt det negativa massinvandringen har att komma med.

Folkfientlig, antivitt avskum som propagerar för folkmord. Varför kan han inte inhysa en familj som ”flytt krig” för? Han kan väl visa att han är en sådan snäll och god person som vill hjälpa till, med sina egna pengar och husrum.

Rokviken
Medlem

Brodern är en sån där hyllad avdankad artist numera. Och den andre gör karriär med hjälp av diverse bidrag från ockupantoligarker.