Sam Hyde – komikern som utmanar judisk maktrörelsen

HUMOR MOT ZOG. Sam Hydes skämt om ”Förintelsen”, judisk makt och massinvandringen uppskattas av miljontals människor världen över. Skämten faller dock inte alla i smaken.

Inom den så kallade Alt rightrörelsen i USA har det vuxit fram en form av humoristisk motkultur med stort fokus på radikala ”memer” (exempelvis ”hatsymbolenGrodan Pepe) som levereras med både seriositet och ofta en stor portion humor. Bland annat har Andrew Anglin och hans hemsida The Daily Stormer – med 150 000 unika dagliga besökare och 3-4 miljoner unika besökare varje månad – lagt stor vikt vid just detta. Den här nya formen av vit nationalism och antisemitism förklaras av Anglin på följande sätt:

Vissa uttryck som den här rörelsen tar kan verka förvirrande för massorna, givet den ironi som används. Mängden av humor och vulgaritet förvirrar människor. Rörelsens sanna natur är däremot allvarlig och idealistisk. Kulturen vi har i det här nya årtusendet är extremt nihilistisk. Från och med den stund jag blev aktiv i det som kommit att bli alt rightrörelsen har det varit min åsikt att i denna tid av nihilism måste total idealism paketeras i ironi för att kunna tas på allvar. Detta eftersom att den som försöker framstå som seriös omedelbart kommer att ses som motsatsen genom vår postmoderna världs befläckade lins.

Vem är Sam Hyde?
Den 31-årige komikern Sam Hyde från Massachusetts är en av många figurer som Alt rightrörelsen tagit till sig och som många även kommit att se upp till. Precis som Andrew Anglin skriver ovan använder Hyde sig av humor för att bryta ner politiskt korrekta tabun och framföra uppenbara, ofta provita och antijudiska, sanningar. Man kan nästan se honom som en arketyp av det som enligt Anglin definierar denna nya amerikanska nationella rörelse.

Sam Hyde

Sam Hyde.

Efter att ha avslutat high school studerade Hyde på Rhode Island School of Design. När han studerat färdigt bildade han tillsammans med Charls Carroll och Nick Rochefort humorgruppen Million Dollar Extreme (MDE), som genom åren ägnat sig åt en mängd olika sketcher och trolloperationer som de sedan publicerat på Youtube. Till en början var inte de politiska övertonerna lika tydliga som idag även om de skämtade en del om till exempel svart gettokultur.

Även om MDE är en humorgrupp är Sam Hyde den klart utstående medlemmen vad gäller popularitet och ”stjärnstatus”. Han brukar dessutom utföra en hel del omtalade aktioner på egen hand. Ett exempel på detta är när han fick sitt genombrott 2013 då han infiltrerade ett TED Talk i Philadelphia. Där utgav han sig för att vara en ”dokumentärfilmare från Brooklyn” som ”nyligen kommit hem från Mogadishu, världens farligaste stad, där han följt de heroiska al-Mahamud-kvinnorna på deras uppdrag att städa upp gatorna och återupprätta humaniteten i deras krigshärjade land”. Iklädd bland annat gammal romersk skyddsutrustning levererade han sedan ett osammanhängande och floskeltyngt tal kallat ”2070 Paradigm Shift”, medan publiken och arrangörerna satt kvar och lyssnade.

Se Hydes ”IRL-trollning” som fått över 1,1 miljoner visningar nedan:

År 2013 släppte han dessutom ett par videor där han antingen i hemmet eller i ståuppmiljö drev med stereotypiska Israel-lojala judar och judiskt liv i USA.

Hyde gör sig ett namn inom Alt rightrörelsen
Även om Andrew Anglin på Daily Stormer under en längre tid publicerat några av Hydes verk kom hans verkliga genombrott inom den amerikanska rasmedvetna och antijudiska miljön år 2015. Bland annat genomförde han i september det året ett bejublat ståuppframträdande inför neutral publik där han skämtade om främlingsinvasionen till Europa, Israels stöd till islamister i Syrien samt det judiska kulturkriget mot vita:

Det var också under 2015 som Hyde i humoristiskt syfte helt ogrundat började beskyllas för masskjutningar runt om i USA. I samband med trollningen av #BlacksOnCampus hösten 2015 fick bland andra Andrew Anglin tusentals svarta och vänsterliberaler att förfäras över och retweeta uppgifter om att nynazistledaren Sam Hyde löpte amok på universitetsområdet, utan att polisen gjorde någonting.

Anglin förklarar den humoristiska taktiken:

Vid något tillfälle fick någon på Twitter idén att publicera en bild på ‘vit makt-ledaren Sam Hyde’ som ett tillkännagivande av en gärningsmans identitet under en masskjutning eller ett terroristdåd. Idén var att driva med judisk medias antagande att när en masskjutning äger rum är gärningsmannen vit, trots att detta nästan aldrig är sant. Idén visade sig stämma när media upprepade gånger retweetade och till och med publicerade rapporter baserade på tweetsen.

HydeTerrorist

Så här roligt kan det vara när alt right-trollen försöker få media på villovägar.

MDE får egen show på Cartoon Network
Sam Hydes och MDE:s växande popularitet, bland annat inom den ständigt växande Alt rightrörelsen, ledde till att TV-programmet Adult Swim till slut fick upp ögonen för dem. Adult Swim är ett programsegment på Cartoon Network som sänds på kvällstid och som riktar sig mot ungdomar från 18 år och uppåt. Michael Lazzo, vice ordförande på Adult Swim, erbjöd MDE en säsong innehållandes sex avsnitt på drygt tio minuter vardera.

MDE döpte programmet till ”Million Dollar Extreme Presents: World Peace”. Säsongen sändes hösten 2016, och under den dryga timmen TV-exponering som MDE fick drev de bland annat med svarta, feminister och självupptagna EMO-band. De flesta rabiata kulturmarxister och systemlakejer hade nog tyckt att detta var alldeles tillräckligt, men MDE nöjde sig inte där. En av sketcherna var nämligen en rekonstruktion av den judiske Facebook-grundaren Mark Zuckerbergs kända intervju där denne – tydligt pressad, osäker och svettig – utfrågas om Facebooks övervakningsmekanismer. I MDE:s sketch kidnappas Zuckerberg som sedan utsätts för vad som kan tolkas som ett mord.

Scenen med Zuckerberg kan ses 5:20 in i klippet nedan:

I en annan sketch spelar Nick Rochefort en deprimerad lärare som tröttnat på politisk korrekthet och stöket i klassen. Bland annat förbarmar han sig uppgivet över ”black history month”- och ”förintelse”-studier. Under hans uppgivna monolog skriver han dessutom ”9/11”, ”#7” och ”3TOWERS” på svarta tavlan vilket kan tolkas som att han försöker sprida information om elfte september-attackerna.

Se sketchen med den uppgivne läraren nedan:

Mitt under ett annat avsnitt som genom humor och ironi sågar feminismens konsekvenser vid fotknölarna klipps plötsligt in en scen med överdrivet klämkäcka barn och vuxna i en färgglad barnprogramstudioliknande miljö. Till tonerna av glad dansmusik utropas ironiskt ”jews rock”, alltså ”judar äger”, och ”I love jews”:


(Notera att det upp och nervända fredstecknet, en symbol för programmet som ju hette World Peace, blir en livsruna. World Peaces initialer, alltså W och P, drogs dessutom ihop flera gånger under seriens gång. WP kan också tolkas som white power, en koppling som flera tittare gjort.)

Detta är bara ett axplock bland några av de politiska budskap som man kan hitta i serien. MDE:s medverkan i TV på bra sändningstid och med runt en miljon tittare varje avsnitt har lett till att många Alt right-sympatisörer sett det hela som en stor seger. Bland annat skrev Andrew ”weev” Auernheimer – troll, hackare och vit nationalist som hjälper till exempel Daily Stormer och The Right Stuff att hålla sig uppe trots diverse internetattacker från fienden – följande kommentar:

2016 and sam hyde has a show naming the jew on their own tv networks

what can’t be done
when will this ride stop

answer: nothing, never

THOUSAND YEAR SHITLORD REICH HAS BEGUN

Andrew "weev" Auernheimer och Sam Hyde har trevligt ihop.

Andrew ”weev” Auernheimer och Sam Hyde har trevligt ihop.

Säsong 2 stoppas efter judisk påtryckning
”Million Dollar Extreme Presents: World Peace” hade alltså runt en miljon tittare per avsnitt och blev ett populärt inslag hos många av Adult Swims tittare. Men alla var inte tillfreds med att det drevs med heliga kor som feminism och framförallt judisk makt.

Juden Joseph Bernstein, journalist på den judiska och vänsterliberala tidningen Buzzfeed, skrev under tiden som World Peace sändes en lång artikel som attackerade Hyde och som drog uppmärksamhet till hans politiska åsikter, vilket satte press på Adult Swims moderbolag Turner. Enligt Hyde pressades Turner dessutom av de judiska komikerna och Adult Swim-kontributörerna Brett Gelman och Vic Berger samt icke-juden Tim Heidecker – vilken Hyde politiserar genom att beskriva honom för att stå för ”öppna gränser”. Trots att icke-juden Michael Lazzo och andra producenter på Adult Swim gillade World Peace och hade planerat för fler säsonger blev den judiska pressen för stor och i december 2016 fattades beslutet att programmet inte fick en fortsättning.

Nutid och framtid
De arenor som Hyde numera använder för att föra fram sitt budskap är Twitter samt Youtube-kanalerna HydeWars (som utgörs av mer seriöst material med bland annat livs- och karriärråd) och Million Dollar Extreme.

I ett av sina HydeWars-avsnitt aviserade Hyde att han oförtrutet kommer fortsätta med sin humor trots att möjligheterna till försörjning numera är minimala efter att ha blockerats från Adult Swim. Anledningen är dels för att han tycker det är så roligt, dels att responsen från hans fans är så givande. Ett exempel på detta är ett nyligt genomfört ståuppframträdande som innehåller både ett synliggörande av idiotin med rådande massinvandring samt en nyskapande ”förintelseförnekar”-rutin:

Att döma av det vi sett från honom hittills får vi nog kallt räkna med att ingen kan gå säker för Hydes hyss och trolloperationer även i framtiden. Inte ens den till synes allierade cuckservativa judisk makturskuldande och rasförnekande Gavin McInnes:

Källor:
A Normie’s Guide to the Alt-Right
Sam Hyde (Wikipedia)
HydeWars #005 – Moving Through Seasons

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här.

Lämna en kommentar

26 Kommentarer till "Sam Hyde – komikern som utmanar judisk maktrörelsen"

Meddela om
avatar
Sortera efter:   Senaste | Äldst | Mest röstad
Xeroz
Gäst
Nybörjare
Xeroz

Jews Rock!

Johan
Gäst
Nybörjare
Johan

Gillar att du får negativa röster på kommentaren :)
https://youtu.be/k06lLDDe-b4

REAL RUSSIAN
Gäst
Nybörjare
REAL RUSSIAN
which shouldn’t be too surprising when The Daily Stormer is still a thing. All these edgy /pol/fags and other NEETs are okay with a tranny-chasing (happa? mulatto?) who is on record saying that Whites are too dangerous, at least as bad as Jews, that they all must be bred out… or something to that effect on a podcast. Only to later post ”14-88! Race war now! Gas the kikes! 14-88!” rhetoric endlessly. If /pol/fags are okay with the very reptilian looking Anglin (who looks suspiciously like Der Untermensch) then many of them will overlook the ”betrayal” by a Jew married… Läs mer »
Xeroz
Gäst
Nybörjare
Xeroz

Faktum att han ”ironiskt” säger att judar äger samtidigt som han själv är jude och gör det på en judiskt ägd kanal är så jävla underbart :D

Andreas Holmgren
Redaktör
Nybörjare

Det finns inte en enda Alt right-snubbe som Internet inte påstår är jude.

REAL RUSSIAN
Gäst
Nybörjare
REAL RUSSIAN

Another one…

https://archive.is/zPtnX

“As an ethnic Jew of Bavarian origins that is a reasonably adequate summary of my night moves.”

TiwaR
Gäst
Nybörjare
TiwaR

Han är inte jude.

REAL RUSSIAN
Gäst
Nybörjare
REAL RUSSIAN

Yes, Andrew “Weev” Auernheimer Is a Self-Admitted Jew
/2017/01/15/yes-andrew-weev-auernheimer-is-a-self-admitted-jew/

REAL RUSSIAN
Gäst
Nybörjare
REAL RUSSIAN
Ole Martin
Gäst
Nybörjare
Ole Martin

Han er veldig morsom faktisk, og driter fullstendig i politisk korrekthet

Xeroz
Gäst
Nybörjare
Xeroz

Bland det roligaste han gjort är när han gör narr av ”The Gay Man Project” https://youtu.be/11E_czNi0cE?t=9m2s

Scandinav
Gäst
Nybörjare
Scandinav

Paddy Tarleton – Shut Your Lyin’ Jew Mouths

https://youtu.be/TlX2GSy01VM

Andreas Johansson
Gäst
Nybörjare

Sam Hyde är ett episkt troll och en genial komiker väl anpassad för denna tid.

”Don’t let hispanics anywhere near a camera!”
https://www.youtube.com/watch?v=PkZQf00mMyg

Johan Olsson
Gäst
Nybörjare

Han är nästan mer olaglig än självaste Ben Garrison!

Jens
Gäst
Nybörjare
Jens

Jag tycker han kan vara sjukt rolig ibland. Sam använder lekande lätt våran skruvade verklighet på ett mästerligt sätt i sin humor. Vi som är utanför ziomatrix förstår och skrattar, resten blir förolämpade, underbart.

Men jag tror man måste ha vuxit upp med internet-kultur för att förstå den graden av ironi.

Lingonet
Gäst
Nybörjare
Lingonet

Han ”trollade” även ”he vill not divide us” websändning.

Norgren
Gäst
Nybörjare
Norgren

haha den sista videon var ju bäst, garva som bara den!!

ansch
Gäst
Nybörjare
ansch

Sjukt rolig är han!

Promille
Gäst
Nybörjare
Promille

Kvittar fullständigt om han är halvjude eller inte enligt mig…

Allt är inte infiltration, false flag eller en konspirationsteori, utan vissa saker är vad det verkar vara. Av med foliehatten och se vad som är bra och vad som är dåligt istället.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Emil_Maurice

Radical Posture
Gäst
Nybörjare

Kul, men ingen slår ”the amazing racist”! Han var rasist innan det blev modernt.
https://www.youtube.com/watch?v=qtc0xXPAEe0

Alla är judar - allt är kört
Gäst
Nybörjare
Alla är judar - allt är kört

”Man menar” på Reddit. Ja, men dåså.

Gurra G
Gäst
Nybörjare
Gurra G

gillar hans intervjuer när han driver med hippsters och diverse löst folk i typiskt vita områden.
https://www.youtube.com/watch?v=14jqZ-bVx3c

Heilstormer
Gäst
Nybörjare
Heilstormer

Bortsett från ”Six million, boohoo”-videon hos Gavin McInnes, som var genial, har jag aldrig förstått det komediala värdet hos Sam Hyde, eller varför han photoshoppas in i varenda nyhet av alt-rightfolk.

Hanzel
Gäst
Nybörjare
Hanzel

Se videon på slutet när han driver med förintelsen. Alltså videon innan McInnes.

Pepe
Gäst
Nybörjare
Pepe

Varför är denna artikeln ”fastnålad” på sidan kant där några av de viktigaste artiklarna genom åren finns. Denna artikeln kan väl ändå inte kvala in där? En nöjesaartikel om en komiker? (Förvisso bra komiker)

wpDiscuz