Salvini kallar nigerianer ”potentiella våldtäktsmän”

ITALIEN. Den nya invandringskritiska regeringen har börjat leverera på sina repatrieringslöften.

Italiens inrikesminister Matteo Salvini har börjat leverera på sitt löfte att repatriera hundratusentals illegala invandrare som slagit ner sina bopålar i Italien. Tidigare i veckan skickades 165 nigerianer hem till Nigeria efter att en överenskommelse slutits mellan de båda ländernas regeringar.

— Det är nu 165 färre potentiella våldtäktsmän av våra kvinnor, och detta är bara början, kommenterade Salvini som fortsatte:

— Vi vill att afrikanska migranter ska veta att ifall de kommer hit kommer vi att skicka hem dem. Italien är inte längre öppet för alla typer av invandring. Att deportera dem är inte rasistiskt, det är vanligt sunt förnuft.

Italien har sedan den nationalist-populistiska regeringens tillträde i somras orienterat sig mer mot samarbete med Visegrad-länderna och går allt oftare i klinch med EU:s vänsterliberala styre. Italien vill även lyfta EU:s sanktioner mot Ryssland. De har dessutom en minister som vill avskaffa landets motsvarighet till Sveriges ”hets mot folkgrupp”.

Källa:
Italy’s Interior Minister keeps election promise as Italy starts deporting migrants

Dela artikeln på sociala medier:

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

3
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
KlausGrottbjörnenLingonet Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Lingonet
Medlem

165 st! Låter som en sd-stressad sosse!
165 till om dan för all framtid kanske kunde bromsa folkutbytet, i sverige, inte i italien.

Grottbjörnen
Medlem

det är en bra början iaf

Klaus
Medlem

Salvini vill repatriera hundratusentals illegala invandrare. Men det är tyvärr inte alla illegala + ännu fler som måste hem eftrsom kriget har slutat.
Salvini vet vad han pratar om.