Salafistiska predikantens varning till studentfirare: ”Allahs vrede över dig!”

INRIKES. Mitt under den rådande svenska traditionella, glädjefyllda studenttiden riktar den muslimska predikanten Anas Khalifa en skarp varning till de muslimer som funderar på att delta.

Haram! – Det traditionella svenska studentfirandet kan bli mindre mångkulturellt i år, enligt uppmaning från välkänd muslimsk Facebook-predikant.

Nu råder det studenttider i Sverige där en av de allra käraste traditionerna är studentflaket, men denna svenska tradition uppskattas inte av alla. Den muslimska Göteborgspredikanten Anas Khalifa, född i Egypten, har starka invändningar angående muslimers deltagande.

Khalifa är aktiv på flera sociala medier där han ger rådgivning till muslimer och under de senaste dagarna har han spridit en video på Facebook, som hittills har visats 30 000 gånger, med titeln ”Till alla muslimer som tar studenten”. I videon varnar han om konsekvensen som troende muslimer kan råka ut för om de väljer att delta i studentfirandet under fastemånaden Ramadan.

— Jag vet att du älskar Allah, jag vet att du vill följa Allah, men problemet är att du som ung kille i dag, som ung tjej som ska ta studenten, vet också att den kommer falla på den heligaste av alla månader. Du vill festa, du vill dricka, du vill förtjäna ramadan. Men vet att en sådan sak kan leda till Allahs vrede över dig, säger han i videon.

I kommentarsfältet hyllas Khalifa av andra muslimer: “Må Gud belöna dig för att du varnar och vill hjälpa dagens ungdomar”, skriver en användare. ”Fantastiska råd till muslimer. Keep up the good work”, skriver en annan.

Khalifa uppmärksammades redan 2006 då han medverkade i SVT:s Uppdrag Granskning i avsnittet ”Så motarbetas integrationen i Sverige”. I programmet sade han bland annat att det är strikt förbjudet för trogna muslimer att ha kristna vänner.

I vilken utsträckning som Sveriges muslimska studenter kommer att lyssna till Khalifas råd och låta de svenska studenterna fira ifred återstår att se.

Se videon nedan:

Källa:
Facebook-predikantens budskap till muslimer på studentflak: Allahs vrede över dig

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments