Säkerheten skärps på alla asylboenden i Stockholm

SVERIGE. Efter helgens storbrand på ett asylboende i Fagersjö har nu Stockholms stad beslutat att höja säkerheten på alla så kallade flykting- och transitboenden.

Det var under söndagsnatten som ett asylboende i Fagersjö i Stockholm stod i lågor och 40 personer tvingades att evakueras från boendet. Orsaken till branden är oklar och polisen misstänker att branden var anlagd.

Huruvida det var utomstående eller någon på boendet som anlade branden är också oklart. Enligt obekräftade uppgifter sägs det dock att personalen på boenden ska ha hittat en dunk med olja i en ugn och flera av asylsökarna ska även ha sagt det är någon på boendet som ska ha anlagt branden.

Efter helgens brand i Fagersjö har Stockholms stad nu beslutat att säkerheten på stadens alla asylboenden måste höjas. Fredrik Jurdell, biträdande stadsdirektör i Stockholms stad med särskilt ansvar för stadens ”flyktingboenden”, säger att helgen händelse är hemsk och att man nu ökar säkerheten på alla boenden.

— När det gäller Fagersjö har vi redan satt in nya insatser, det bor ju kvar ett antal personer i den andra byggnaden som inte blev brandskadad. Men den ökade säkerheten gäller all verksamhet vi har, säger han.

När Jurdell får frågan om vad som innebär ”ökad säkerhet” svarar han:

— Det kan handla om fler väktare, kameror, värmedetektorer. Det finns ett antal åtgärder som man kan ta till.

Källa:
Säkerheten skärps på alla flyktingboenden

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments