Såg Hitlerklibba och sjöng ”Alle Juden raus!” – nu åtalas Uppsalakvinna för HMF

UPPSALA. En berusad kvinna i 40-årsåldern ska ha sjungit ”Arbeit mach frei!” och ”Alle Juden raus!” ackompanjerat med flera Hitlerhälsningar vid Centralstationen i Uppsala. Kvinnan skyller på att hon sett två Hitlerklistermärken under kvällen och åtalas nu för hets mot folkgrupp.

Det ”förbjudna” klistermärke som den HMF-åtalade Uppsalakvinnan skyller sina åsiktsbrott på. Mannen på bilden har censurerat ansikte med tanke på Sveriges expanderande åsiktslagar.

En 44-årig kvinna med ursprung i Sydamerika åtalas av Uppsala tingsrätt för hets mot folkgrupp efter en incident vid Uppsala centralstation i slutet av mars 2017.

Enligt två ordningsvakter som ingrep mot kvinnan ska hon i berusat tillstånd ha sjungit ”Arbeit mach frei!” och ”Alle Juden raus!” inne på Centralstationen. Dessutom ska hon ha utfört flera så kallade Hitlerhälsningar.

Enligt vakternas uppgifter ska åtminstone 15-20 personer ha sett och hört kvinnan uttala de förbjudna orden och genomföra den förbjudna armrörelsen, varför så pass stor spridning av ”meddelandet” har skett att det kan utgöra ett åsiktsbrott.

Den åtalade kvinnan har dock i polisförhör förnekat brott. Hon menar att hon under kvällen sett två Hitlerklistermärken, varav en bredvid sin mors bostad, och att hon därmed själv blivit utsatt för ”hets mot folkgrupp”.

Hon medger att hon skrikit ”Alle Juden raus!”, men att hon bara gjorde det eftersom ”världen fylld av likgiltiga människor som inte bryr sig”. Men också för att ”göra hårt uppror mot detta land”, framförallt mot ”alla som sitter på sina akademiska utbildningar”.

Däremot förnekar kvinnan bestämt att hon ska ha gjort några så kallade Hitlerhälsningar.

— Jag är uppväxt på 70-talet och på den tiden hade alla människor lika värde, berättade kvinnan under polisförhöret.

Kvinnan åtalas även för våldsamt motstånd efter att i oktober samma år ha ”kastat med kroppen under intransport” i samband med att två polismän omhändertog henne enligt Lagen om berusade personer (LOB).

Källor:
Uppsala TR: Mål nr: B 1641-17, aktbilaga 13 (Stämningsansökan)
Uppsala TR: Mål nr: B 1641-17, aktbilaga 15 (FUP)

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
peckerwood.db.KlausValhallaVera Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Fredrika
Medlem

Det låter som om vakterna och åklagaren skulle åtalas istället.

Domstolsväsendets är tillsammans med staten skyldiga att försvara och upprätthålla medborgarnas fri- och rättigheter. Annars har de ingen legitimitet och kan dessutom misstänkas för att vara under främmande makts kontroll.

Vera
Medlem

Undrar hur hjärnan fungerar efter spritintagning – ropar ut sina innersta tankar ?? För att sedan i nyktert tillstånd komma med konstiga förklaringar?

Valhalla
Medlem
peckerwood
Medlem

kjekk ung mann det der :-)

Klaus
Medlem

”Alle Juden rein nach Israel!”

b¤d
Medlem

Haha!
Då bör man utrusta sydamerikanska kvinnor med gratis klibbor. När de åker till jobbet på tunnelbanan kan de klibba fönster och säten.
Hehe. 4 färska lingon.