Så här svinade ”flyktingarna” ner Brännebrona gästis

AVSLÖJANDE. Nordfront har kommit över unika bilder som visar hur otacksamma invandrare förstört Brännebrona gästis.

Foto: Achird (CC BY-SA 3.0).

2014 blev Brännebrona gästis ett asylboende och enligt Expressen tjänade flera skrupellösa personer stora pengar på asylverksamheten.

— Hade flyktingarna inte kommit hit så hade jag gått i konkurs med min restaurang som jag drev här, sa Erland Olsson till Expressen 2015.

Olsson var en av personerna som gav sig in i asylbranschen och den som skötte den praktiska driften av asylboendet. Expressen skrev att asylboendet ”blev hans räddning”, men hur slutade historien egentligen?

Migrationsverket sa upp sitt kontrakt med ägarna av Brännebrona gästis 2016 och de sista asylsökarna flyttade ut sommaren 2017. Trots att det snart är över ett år sedan invandrarna flyttade ut lär det dröja länge innan någon svensk vill bo på hotellavdelningen av gästiset.

En person som nyligen bevittnade och fotograferade ödeläggelsen inne i hotellavdelningen berättar för Nordfront hur varenda duschskynke har rivits ner och även tapeten i korridorerna har vandaliserats. Lokalen luktar illa och ett badrum har översvämmats och orsakat fuktskador i rummet bredvid.

Delar av golvet är täckt av svarta fläckar från cigarettfimpar och på ett ställe har golvet brutits upp. Vittnet som Nordfront talat med menar att nedskräpningen och slitaget av den anrika byggnaden ser mer eller mindre likadan ut i alla rum som bebotts av asylsökarna. Källaren som ”gästerna” inte haft tillgång till är däremot i helt vanligt skick.

Under några få års tid lyckades alltså så kallade flyktingar att fördärva en kulturhistoriskt intressant byggnad på det här sättet.

Se bilder på förstörelsen nedan:

Foto: Nordfront (gäller alla bilder nedan).

Om Brännebrona gästis

Brännebrona gästis är en anrik och unik anläggning som ligger cirka 7 km nordost om Götene. På Wikipedia kan man läsa följande om byggnaden:

Entreprenören Ernst Skarp, influerad av ett besök i USA, uppförde 1961–62 ett motell vid dåvarande Riksväg 6, som ritades av byggnadsingenjören Curt Wänerlind (1917–2000). År 1972 tillkom en matsalsdel i amerikansk så kallad Googiearkitektur, som ritades av arkitekten Åke Petersen. Ingången till motellet är i form av ett mycket stort betongrör med anknytning till Skarps närliggande betongindustri. De två fasaderna, som är synliga från vägen är klädda med betongelement.

Fasadfärgen var ursprungligen brun, senare målats vit och numera rosa. På taket till hotelldelen satt ursprungligen en neonskylt med bilden av en eld på en bro.

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

8
Lämna en kommentar

Please Login to comment
6 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
7 Comment authors
KlausJimKarl AVeraимя Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
_DH_
Medlem
_DH_

Avskyvärt! Så här kommer hela Sverige se ut till slut om vi inte slänger ut invällarna!

Anonym
Medlem
Anonym

Det är bara att riva och elda upp skiten. Huset är bortom mänsklig hjälp.

имя
Medlem

Jag tycker det är viktigt att inte fara ut i inskränkta och fördomsfulla haranger här. Tvärtom måste man faktiskt se att detta är en alternativ och berikande approach till vårt kulturarv (ett kulturarv som ändå är skapat av invandrare). Dessutom är det inte konstigt att krigsskadade hjärnkirurger som bara är barn reagerar på den strukturella rasismen. Plus att det är vackert väder nu och då ökar anmälningsbenägenheten.

Vera
Medlem

Vet inte riktig – tänk om vi kunde få ta över byggnaden helt och visa att NMR nationalsocialisterna gjorde rent , jämföra bilder – vilken propaganda.

Karl-Путин A
Medlem

Enda sättet att göra rent är att låta brandkåren bränna ner hela skiten och skicka räkningen till ägaren – vi svenskar ska inte ägna oss åt att städa efter importerad ohyra.

Vera
Medlem

Hur skall vi då visa oss vara bättre än skithögarna och bilbrännare? Men jag har nog fobi att bränna ned ,efter alla ruiner som demokratin lämnat efter sig 1945 och förstörelser av III Rikets monument.

Jim
Medlem

Makalöst!
Varför skiter man på ett element?

Klaus
Medlem

Civilisation är för ansträngande för vissa (efterblivna) folk. De har lika lågt värde som kommunister.