Så bryter MittMedia mot lagen

BROTTSLIGHET. Kritiserade lokaltidningsmonopolet MittMedia bryter öppet mot lagen genom att tjäna stora summor pengar på olaglig spelreklam. Utan denna kriminella verksamhet hade tidningarna varit tvungna att läggas ned.

Enligt svensk lag är det förbjudet att göra reklam för utländska spelbolag som saknar tillstånd att bedriva spel i Sverige. Men nyliberala MittMedia, som skaffat sig monopol på lokalnyheter i stora delar av Norrland. bryter medvetet mot lagen.

— Det är anmärkningsvärt att medierna fortsätter bryta mot lagen, säger Erik Kristow som är kommunikationschef på Lotteriinspektionen.

Men MittMedia ser sig tvingade att bryta mot lagen och ta emot pengar från de utländska spelbolagen, eftersom inte tillräckligt många människor vill köpa deras tidningar.

— De betyder mycket för branschen, vi är beroende av spelreklamen, säger Karin Näslund som är en av Mittmedias chefredaktörer.

Anledningen till att allt färre väljer att betala för MittMedia är att allt fler medborgare ser igenom deras bluff. MittMedia är en öppet nyliberal tidningskoncern som har köpt upp ”röda”, ”blåa”, och ”gröna” lokaltidningar, och på så vis fått både vänstern och högern i Sverige att börja driva en nyliberal politik.

Sammanlagt rör det sig om miljardsummor den svenska regimmedian skulle förlora om de upphör med den kriminella verksamheten. Det är sedan tidigare känt att de utländska spelbolagen står för över 70 procent av tv-reklamen i Sverige.

— Det här visar att ”våra” svenska medier i praktiken är kriminella organisationer, skriver en kommentator på sociala medier.

Att det rör sig om kriminalitet är redan fastslaget av domstol. Detta skedde senast i oktober då Högsta förvaltningsdomstolen i en ny vägledande dom slog fast att det inte är tillåtet att göra reklam för spelbolag som saknar tillstånd i Sverige.

Ursprungligen publicerat på Fjällsjö Nyheter.

Sprid artikeln på sociala medier!

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och skapa ett konto här.

Prenumerera
Meddela om
3 Kommentarer
Äldst
Senaste Mest röstad
Inline Feedbacks
View all comments