”Henniskan”

Henniskan är inget djur styrd av biologiska drifter. Hen är inte heller beroende av fortplantning och äger således inget kön. Nej, hen är driven av en könlös sexualitet, oberoende av samhällets sociala konstruktioner och makthierarkiska system. Och tur är väl det! 

Henniskan lever i ett fascistiskt och mansdominerat samhälle uppbyggt av könsroller och kvinnligt förtryck. Mannen har i alla tider utnyttjat sin framgång i ledarskap och hävdat att denna tur skulle bero på att de är mer ”lämpliga” för uppgiften än vad kvinnan är. Kvinnan i sin tur skulle istället vara bättre lämpade för barnafödande, detta pga hävdade biologiska skillnader. Detta är givetvis galenskap och åter galenskap! Det första argumentet för detta är att kön inte överhuvudtaget existerar och att könsliga skillnader inte finns! 

Kön är sociala konstruktioner, likaså genus. Henniskan är till skillnad från djuren inte beroende av biologin, det är detta som gör henniskan till ett av naturens underverk. Den henskliga arten har inget fortplantningssystem, åtminstone inte ett som är av betydelse. Henoms sexualitet är därför inte styrd av den biologiska driften att vilja fortplanta sig, utan är rent sexuell och sprungen ur ren och skär åtrå, vilket gör henom könlös. En henniska som av någon anledning drar sig till en henniska med något annorlunda kroppsform än sig själv, är kvar i ett gammalt och förlegat tänkande där dessa olikheter i kroppsformen hävdas vara de så kallade biologiska skillnaderna. Att hävda detta är givetvis lika galet som att hävda att jorden är rund!

Att vissa henniskor har mer framträdande former och att andra skiljer sig i formen på sina kön har ingenting med kön att göra. Det är en social konstruktion skapad och utnyttjad av mannen för att kunna styra över och utnyttja kvinnan efter eget behov. Att kvinnan inte gjort motstånd mot detta förtryck beror inte på att kvinnan av naturen är svagare och mer emotionell än mannen. Nej, också detta är sociala konstruktioner då det inte finns några biologiska skillnader i och med att det inte finns något kön. 

De som har varit drivande i denna tusenåriga konspiration kallas för ”vetenskapsmän”. Det är också pga dessa män som det socialt konstruerade makthierarkiska systemet har varit framträdande ända fram till idag. Redan i yrkestiteln förtrycks kvinnan, liksom i alla andra titlar världens män har hittat på. Inte ens vår arts namn har lämnats utanför världsherrarnas hierarkisystem! MÄNniskan. 

Tur är väl att det svenska samhället äntligen börjar frångå sociala konstruktioner och könsliga makthierarkier födda ur illusionen om två kön med biologiska skillnader. Detta tack vare högskolornas framåtskridande diskussioner och henniskans självvallande funktion. 

Snart kan vi se tillbaka på en värld av förtryck då kvinnan fortfarande tog hand om sina barn medan mannen ömsint höll om och skyddade sin familj. Nu blickar vi framåt mot en morgondag av fri sexualitet oberoende av ett icke-existerande kön, där kvinnan är den som styr och där männen kryper på knä för vetenskapshennens nya rön. 

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

Lämna en kommentar

Please Login to comment
  Subscribe  
Meddela om