S-minister: ”Nazister ska lagföras och straffas!”

INRIKES. Socialminister Lena Hallengren tycker att oliktänkande ska lagföras och straffas.

Sveriges socialminister, Lena Hallengren (S), anser att svenska medborgare ska lagföras och straffas på grund av sina åsikter.

Utspelet kom i riksdagen efter att Sverigedemokraternas Henrik Vinge gjort en interpellation om att återvändande IS-terrorister ska nekas socialbidrag. Hallengren svarade med att socialtjänsten inte ger ut bidrag till människor baserat på deras eventuellt kriminella historia, utan endast kollar på huruvida ”den enskilde efter egen förmåga bidrar till sin försörjning och tar ansvar för sin ekonomiska situation”.

Efter att Hallengren pressats ytterligare av Vinge frågar hon honom vilka grupper det är som inte ska kunna få socialbidrag.

— Det låter som att nazister inte heller ska ha socialbidrag, när jag hör Henrik Vinges beskrivning, eller mördare och pedofiler. Alla de jag nämnde ska lagföras, straffas och få hårda påföljder, men det är inte socialtjänsten som ska döma, säger socialministern.

Detta innebär alltså att hon tycker att nationalsocialister ska ”lagföras, straffas och få hårda påföljder” enbart på grund av sina åsikter, samtidigt som hon jämför dessa åsikter – exempelvis som att vita människor ska få existera – med pedofiler och mördare. En åsikt som SD:aren Vinge säger sig hålla med om, åtminstone vad gäller så kallade ”våldsbejakande nazister”.

Detta var inte första gången Lena Hallengren öppet visade vad hon tycker om svenskars rättigheter. Under första maj demonstrerade hon nämligen i Kungälv mot svenskars rätt att organisera sig för sitt folks överlevnad.

— För att stoppa historieförfalskare från att missbruka yttrandefriheten så är det här viktigt. Och det är därför som jag också har ändrat mig. Det är dags att ändra lagen, det är dags att förbjuda medlemsskapet i rasistiska organisationer, det är dags att kunna stoppa rasistiska demonstrationer. Yttrandefriheten måste skyddas från dem som missbrukar den, från de som ytterst vill avskaffa yttrandefriheten, sa den socialdemokratiska socialministern då.

Källor:
Kommunala åtgärder för återvändande IS-terrorister
Kungälv tågade för demokratin

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

 • Dissident says:

  ”Yttrandefriheten måste skyddas från dem som missbrukar den…”

  Om man inte får ”missbruka” (Orwellianskt Nyspråk för att inte hålla med Eliten) yttrandefriheten, så finns ju inte yttrandefriheten?

  I själva kriteriet/definitionen för begreppet yttrandefrihet, finns ju med just att kunna ”missbruka” yttrandefriheten. Eller, man skulle även kunna säga att egentligen så går det ju inte att ”missbruka” en yttrandefrihet, i o m att under yttrandefrihet, så får man säga precis vad som helst (min personliga åsikt är dessutom att hot, förtal, förolämpning, och uppvigling INTE borde vara olagligt i ett samhälle med yttrandefrihet, i o m att det ju enbart är ord). Däremot så kanske man av praktiska skäl måste dra en gräns för t ex att sprida vidare företagshemligheter samt statshemligheter. T ex rörande skyddsobjekt osv, eller att allmänt sälja skyddsklassad information till främmande nation osv).

  Hur som helst så är ovanstående uttalande ett klockrent exempel på vad Orwell kallade för Dubbeltänk https://en.wikipedia.org/wiki/Doublethink

 • Påläst says:

  ”Yttrandefriheten måste skyddas från dem som missbrukar den, från de som ytterst vill avskaffa yttrandefriheten”

  Hon är tydligen antisemit.

 • Lotta says:

  Blir svårt då det inte finns några sk nazister :D

  Men snart dags att lagföra o straffa SOSSAR mfl som säljer ut, förstör o förråder vårt land o folk!

 • Victor says:

  En försmak av vad vi har att vänta av SD. Den dagen dom får makten så kommer verkligen förbuden hagla ner som spön i backen för den så kallade oppositionen!

 • Jan Hjelm says:

  Jag skulle kunna säga ett och annat om den svenska yttrandefriheten, men av självbevarelsedrift gör jag inte det. Däremot kan jag tänka fritt – ännu…

 • Slipsen says:

  Vilket hyckleri och rent förtal! NationalSocialism är en heltäckande världsåskådning utan dess like, inte någonting kriminellt. Om enskilda nationalsocialister mot förmodan begår brott så ska dessa åtalas liksom alla andra som begår brott men ideologin som sådan är inte kriminell. Hur svårt ska det vara att skilja på dessa två grundläggande fakta? Inte konstigt att Sverige ser ut som det gör när det är mest lallande pk-fån överallt!
  Hela S borde lagföras och straffas i Finspång senast 2022!

 • Caesar-Aurelius says:

  Konstaterande: Det skjuts för lite sossar i Sverige.

  Teori: Kan det vara så att skottpengen per avskjuten sosse är alldeles för låg och därför borde höjas kraftigt?

 • Om ”nazister” skall straffas är en resa till Hollywood aktuell men menar hon Nationalsocialister går hon på en nit. Man kan aldrig straffa bort en övertygelse. Demokratin har försökt med lögner , bojkott att hyra lokaler, yrkesförbud i flera fall m. m. Nu kommer rena hoten , att de aldrig lär sig den nationalsocialistiska devisen efter Eddan : PRISAT VARE ALLT SOM GJORT OSS HÅRDARE.


 • Lämna ett svar