S lanserar påverkanskampanj på nätet – vill stjäla SD:s väljare

VALÅR. Genom att köpa sökord på Google ska väljare dirigeras till Socialdemokraternas hemsida. Ett av orden som Socialdemokraterna köpt inför detta val är ”Sverigedemokraterna”, vilket bland annat lett till att socialdemokraterna.se blir första träff om man söker på ordet.

Inför valet vill Stefan Löfven stjäla de så kallade Sverigevännernas hjärtan – och röster.

Redan inför förra valet köpte Socialdemokraterna sökord som ”Moderaterna”, ”Fredrik Reinfeldt” och ”Feministiskt initiativ”, vilket innebar att partiets hemsida blev förstaträff ifall man sökte på dessa ord.

I år satsar man på att stjäla sverigedemokratiska väljare, vilket visas av att man köpt ordet ”Sverigedemokraterna” av Google. När den öppet socialdemokratiske statsvetaren Stig-Björn Ljunggren sökte på ”Sverigedemokraterna” tidigare i veckan hamnade Socialdemokraternas hemsida på första plats till hans stora förvåning.

— Det är märkligt att de inte vill tala med oss och tycker väldigt illa om oss men ändå vill att våra medlemmar ska gå in på deras sida, kommenterar Sverigedemokraternas kommunikationschef Joakim Wallerstein till Aftonbladet.

Men Socialdemokraterna, som pekat ut SD som sina ”huvudmotståndare” i valet, vill inte medge att det handlar om att stjäla partiets röster.

”Sverigedemokraterna är en av våra två utpekade huvudmotståndare. För oss är det prioriterat att göra det enkelt för väljarna att hitta information om oss och bedöma de politiska skillnaderna mellan partierna”, skriver Socialdemokraternas pressekreterare Martin Rynoson i ett mejl till Expressen.

När Nordfront i skrivande stund söker på ”Sverigedemokraterna” på Google kommer dock sverigedemokraterna.se upp som första träff.

Källa:
S hemliga nätknep ska få över väljare från SD

Dela artikeln på sociala medier:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

2
Lämna en kommentar

Please Login to comment
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
AnnaKarl A Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Karl-Путин A
Medlem

Stig-Björn Ljunggren: ”Om jag googlar Sverigedemokraterna händer detta.” Fundera istället på vari skillnaden mellan (S) och (SD) ligger. För alla med normal iakttagelseförmåga är det två köpta sionistiska folkmordspartier.

Dagens bottennapp: ”Sänk språkkraven för utländska tandläkare.”

https://www.svd.se/sank-sprakkraven-for-utlandska-tandlakare

Om 5 år i ett ”utanförskapsområde” någonstans i Sverige (2 minuter video):

https://www.youtube.com/watch?v=atNBLhLbkPo

Anonym
Medlem
Anonym

Hehe!