Rysslands säkerhetsråd varnar för västlig ”högerextremism”

RYSSLAND. Amerikanska högerextremister som skulle kunna hota Ryssland tränas upp i Ukraina, hävdar ryska säkerhetsrådet.

Ministern för Rysslands säkerhetsråd och före detta chefen för sovjetiska KGB:s antikorruptionsenhet, Nikolay Patrushev, säger i en intervju till ryska statens tidning Ryska tidningen (Российская газета) att det kan komma att formas en ”nynazistisk” allians i Europa.

Patrushev, som upprepade gånger har träffat Israels premiärminister Benjamin Netanyahu och under Simon Peres tid stödde byggandet av världens då största judiska ”förföljelse- och toleranscenter” i Ryssland, talar ofta om hotet från ”nazismen” och att västvärlden verkar ha glömt ”nazismens fasor” under andra världskriget. Han ser ett högerextremistiskt hot byggas upp, inte minst i grannlandet Ukraina.

Den sovjetnostalgiska extremvänstertankesmedjan Суть Времени – i väst kallad The Essence of Time Movement – som med sitt Röda Projektet vill återinföra Marxist-Leninistisk och gramscisk ideologi i Ryssland, hör i Patruschevs uttalanden ett vänsterideologiskt stöd i Putins regering.

— Idag finns det ett uppenbart och omedelbart hot att en nynazistisk allians kommer att bildas i Europa, säger Patrushev i intervjun publicerad på annandagen.

— Detta underbyggs av en allmän trend att revidera historien, framför allt beträffande utfallet av andra världskriget, något som stöds i ett antal västeuropeiska stater, fortsätter han.

”Azovbataljonen tränar amerikaner”
Som exempel på dessa västliga stater nämner han USA, där enligt honom ”hundratals högerextremistiska grupper är aktiva”.

Han säger också att ”amerikanska medieundersökningar” visar att den ukrainska paramilitära ”nynazistiska” Azovbataljonen används som plattform för att träna amerikanska högerradikala element som verkar för att ”sprida idén om den vita rasens överlägsenhet”.

Patrushev hävdar vidare att FBI ofta avslöjar uppgifter om att ”ledare för amerikanska högerextremistiska grupper tränas under flera månader av radikala organisationer i Ukraina”.

”Väst är nazistvänligt”
Som stöd för sina påståenden hänvisar han till väststaternas historiskt ”vänliga attityd till ”nazismen”. Den är tydlig genom att väststaterna inte stoppade ”nazismens” framväxt efter första världskriget, menar Patrushev

— Man bör komma ihåg att de på ett liknande sätt blundade inför nazismen efter första världskriget. Många politiska figurer i Storbritannien, Frankrike och USA betraktade nazisterna som potentiella allierade mellan 1920 och 1930, som de lätt skulle kunna skicka i anfall mot Sovjetunionen, säger Patrushev.

Essence of Time kopplar Patrushevs påståenden till de 200 000 polacker som den 11 november gick genom Warszawa för att fira Polens 100-årsjubileum av självständighetsdagen, då även Polens president och premiärminister deltog.

Tankesmedjan nämner i sammanhanget inget om den spända situationen mellan det USA-stödda Ukraina och Ryssland, eller om USA:s kommande anläggande av en militärbas i Polen.

Källa:
Глава Совбеза России: в Европе может быть создан неонацистский союз

Sprid artikeln på sociala medier!

Taggat med:

Kommentarerna är efterhandsmodererade. Den som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för innehållet i kommentaren. För att delta i diskussionen, läs våra regler här och läs våran guide för att skapa ett konto här.

6
Lämna en kommentar

Please Login to comment
5 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
EthnyJordanKlausSverkerPåläst Recent comment authors
  Subscribe  
Senaste Äldst Mest röstad
Meddela om
Påläst
Medlem

Kommunistsvinet har tydligen glömt vad kommunisterna gjorde i Sovjet och Östeuropa eller så tycker det att det var OK.

Sverker
Medlem

Om man är så pro-judisk som denne, så är man antingen jude själv, eller totalt hjärntvättad Goy. I bägge fallen en farlig fiende!

Klaus
Medlem

Patrushev är som alla judar rädd för sanningen om två världskrig, förintelsen och folket bakom kommunismen, sanningen som spreds (bl.a. av nationalister) via internet i världen. Varför hållar Ryssland dokument hemlig? Varför manipulerade de byggnader i Auschwitz? Den judiska kommunismen är lögnaktig, våldsbejakande och hotar permanent yttrandefrihet, sanning, existens av folk och raser och förföljar oliktänkande. Kommunismen är en onaturlig folkfientlig förtryckideologi, det har Sovjetunionen länge nog bevisad, inte bara under Stalin. Har Patrushev mindervärdeskomplex? ”Högerextremistiska” amerikaner tränar inte i Ukraina. De är de imperialistiska USAs/Illuminatis soldater. De är mot Ryssland men heller inte mot Israel. Högerextremister kämpar för folkets… Läs mer »

Jordan
Medlem

who believes this nonsense?

Ethny
Medlem

Sadly many does.

Ethny
Medlem

Kommer aldrig glömma de hemska fasor etniska tyskar fick uppleva under den (((bolsjevistiska))) kommunismen och det folkmord (((dessa))) utförde.

Kommer heller aldrig glömma de folkmord (((bolsjevikerna))) utsatte ukrainare, etniska ryssar m.fl för. Inte heller alla de brott som (((IS)))rahell, Saudi, Qatar och USA- samt deras terrorism i Mellanöstern.

Men att de har mage att påstå att tyskarna var brutala och påstår saker som är helt käpprätt åt helvete är så fel.